Solana laat in 2023 verbeteringen zien in stabiliteit en uptime

Volgens een recent rapport over de netwerkprestaties van H1 2023, gepubliceerd op 20 juli door de Solana (SOL) Foundation, is de stabiliteit en uptime van Solana dit jaar verbeterd, met slechts één uitval tot nu toe in 2023. Het volgende werd aangegeven:

“1/ De Solana Foundation heeft het meest recente @Solana Network Performance-rapport vrijgegeven.

De prestaties van het Solana-netwerk zijn verbeterd in H1 2023, gemeten aan de hand van uptime, de verhouding van niet-stemmen naar stemmen bij transacties, en meer.”

Volgens de meest recente gegevens, sinds 25 februari, heeft Solana helemaal geen downtime gehad. In februari van dit jaar was er één storing die het netwerk ongeveer 19 uur platlegde. Dit zorgde ervoor dat validators kozen voor een netwerkherstart.

In de loop der jaren zijn er enkele grote uitvalperiodes geweest op de Solana-blockchain. In september 2021 veroorzaakte een denial-of-service-aanval door bots die Raydium spamden een aanzienlijke uitval. In mei 2022 veroorzaakten binnenvallende robots een netwerkonderbreking van zeven uur. Een andere storing deed zich voor in juni 2022 als gevolg van een consensusfout veroorzaakt door een bug.

Het netwerk, dat wordt beheerd door een grote, onafhankelijke groep validators van over de hele wereld, is verbeterd op verschillende prestatie-indicatoren, zoals vermeld in het netwerkprestatierapport. Deze omvatten de verhouding van niet-stemmen naar stemmen bij transacties, de tijd die nodig is om een ​​blok te produceren en het aantal transacties dat per seconde wordt verwerkt. Volgens Dune Analytics is de huidige netwerkdoorvoer 3.777 transacties per seconde.

Aan de ontwikkelingszijde is staatcompressie een nieuwe innovatie die is geïntroduceerd op Solana. Deze methode, waarmee gegevens on-chain kunnen worden opgeslagen, heeft geleid tot aanzienlijke besparingen. Zo is de prijs voor het aanmaken van 100 miljoen NFT’s op Solana gedaald tot slechts 50 SOL.

Het team achter de blockchain, Solana Labs, heeft ook recentelijk een nieuw ontwikkelingsinstrument genaamd Solang uitgebracht, dat volledig compatibel is met de Solidity-programmeertaal. Solana Labs heeft Solang geïntroduceerd om het Solana-ecosysteem toegankelijker te maken voor Ethereum Virtual Machine (EVM)-ontwikkelaars.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!