Worldcoin onderzoekt open-source benadering voor iris scanners

Worldcoin (WLD) onderzoekt een gedecentraliseerde en gestimuleerde benadering voor de productie van zijn iris-scanning orbs, vergelijkbaar met Bitcoin-mining, aldus medeoprichter Alex Blania.

Hoewel de stap een middel zou kunnen zijn om WLD, de native token van het Worldcoin-platform, te verdienen, bestaan er twijfels. Bijvoorbeeld, experts waarschuwen voor potentiële risico’s, met name het gevaar van valse apparaten die de beveiliging van biometrische gegevens kunnen compromitteren.

Niettemin is de grotere strategie van Worldcoin om in het komende jaar volledig gedecentraliseerd te worden. Ondanks de aanvankelijke uitdagingen is de organisatie klaar om een onbeperkte hoeveelheid van deze apparaten te produceren. Zo is het in maart een partnerschap aangegaan met Jabil in Florida om de productie van de orbs te vergroten.

Twijfels over beveiliging

Adi Ben-Ari, de oprichter van Applied Blockchain, wees erop dat gebruikers worden gevraagd of ze akkoord gaan om hun iris-scans te delen met Worldcoin voor analytische doeleinden en toekomstige upgrades. Dit suggereert dat gebruikers de fabrikanten moeten vertrouwen, omdat de gegevens het apparaat kunnen verlaten.

Worldcoin reageerde door te verduidelijken dat alle afbeeldingen die door de orb tijdens verificatie worden vastgelegd, onmiddellijk worden verwijderd.

Als gebruikers ermee instemmen hun biometrische gegevens toe te vertrouwen, worden deze verwerkt op de orb, via versleutelde kanalen naar beveiligde gegevensopslag verzonden en vervolgens permanent gewist.

Juridische en technische uitdagingen

Op dit moment brengt het combineren van blockchain-technologie met biometrische gegevens verborgen uitdagingen met zich mee bij het decentraliseren van de productie van orbs, het beschermen van gebruikersgegevens en het behouden van het vertrouwen van het publiek naarmate Worldcoin momentum wint.

Er zijn echter ook zorgen over de beveiliging vanuit verschillende toezichthouders. Zo kwam er onlangs nieuws naar buiten dat het project onder de loep genomen wordt door de Franse privacywaakhond, CNIL. Daarnaast kondigde Kenia aan dat het besloten heeft om het project in het land te schorsen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!