Amerikaanse regering verplaatst $217 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase

Volgens de laatste gegevens van het crypto-analysebedrijf PeckShield heeft de Amerikaanse regering plotseling enorme hoeveelheden Bitcoin (BTC) verplaatst ​​die het in beslag heeft genomen van de ter ziele gegane, darknet marktplaats Silk Road.

De Verenigde Staten nam in november 2021 en maart vorig jaar 51.351 BTC in beslag die in verband stonden met Silk Road. Volgens blockchaingegevens heeft de regering echter besloten om een deel hiervan te verkopen.

Het bedrijf merkte op dat de VS zojuist 9.826 BTC, ter waarde van $217 miljoen, naar Coinbase gestuurd heeft, waar het op de open markt zou kunnen worden verkocht.

Een extra 39.175 BTC ter waarde van $867 miljoen werd overgemaakt naar twee nieuwe adressen die intern gecontroleerd lijken te zijn en niet gekoppeld aan enige cryptocurrency-beurs.

Silk Road was een online darknet marktplaats gecreëerd door Ross Ulbrich in 2011. De marktplaats gebruikte BTC voor betalingen in een tijd waarin velen aannamen dat de munt volledig anonieme overdrachten mogelijk maakte die wetshandhaving zou kunnen omzeilen, wat niet het geval is.

Silk Road werd in 2013 gesloten en Ulbrich zit nu een levenslange gevangenisstraf uit zonder de mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating.

Ulbrich werd veroordeeld voor deelname aan een voortdurende criminele onderneming, het verspreiden van verdovende middelen, het verspreiden van verdovende middelen via internet, samenzwering om verdovende middelen te verspreiden, samenzwering om witwassen van geld, samenzwering om frauduleuze identiteitsdocumenten te verhandelen en samenzwering om computerhacking te plegen. In 2021 werd er tevens een film uitgebracht over het verhaal van Silk Road en Ross Ulbrich.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!