Silk Road film gaat in februari 2021 in première

Silk Road, het platform dat bekend stond als een online zwarte markt voor de verkoop van illegale drugs, zal in 2021 in theaters en online uitgebracht worden. Het nieuws werd bekendgemaakt door het grote entertainmentbedrijf Lionsgate.

Lionsgate zou de rechten van de Silk Road film in handen hebben gekregen en zal naar verluidt vanaf 19 februari in theaters en online te zien zijn, aldus Deadline. Het verhaal van Silk Road-oprichter Ross Ulbricht zal gebaseerd zijn op het Rolling Stone-artikel uit 2014 Dead End on Silk Road.

De deal voor de film werd bemiddeld door Endeavour Content en door Lionsgate Vice President Lauren Bixby.

“Silk Road is een spannend verhaal met bijzondere details die alleen uit een waargebeurd verhaal zouden kunnen komen,” zei Lauren Bixby. “Deze film zal het publiek enthousiast houden door het kat-en-muisspel van een crimineel meesterbrein dat wordt gevolgd door een heethoofdige narcotica-agent.”

Niemand minder dan Nick Robinson, de 25-jarige Amerikaanse acteur uit Jurassic World, zal de rol als Silk Road-oprichter Ross Ulbricht op zich nemen. Ulbricht is veroordeeld tot twee levenslange gevangenisstraffen en werd schuldig bevonden aan drugshandel, geld witwassen en het hacken van computers.

Het verhaal van Silk Road werd ook door verschillende grote media opgepikt. Zo werd er vorige maand nog een documentaire over de Dark Web marktplaats Silk Road op CBS uitgezonden. In de documentaire vond er ook een interview plaats met de ex-vriendin van Ulbricht. De Silk Road film zou eigenlijk in april zichtbaar zijn op het Tribeca Film Festival, echter gooide COVID-19 roet in het eten.

Vermeende Silk Road drugs dealer gearresteerd in de VS

Vorig jaar werd een vermeende drugsdealer in de VS opgepakt. Hij gebruikte cryptocurrency om meer dan $19 miljoen aan verdiende winsten wit te wassen. Hij verdiende het geld met de verkoop van illegale drugs op de dark web van Silk Road. Berman gaf commentaar op de ontwikkeling:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!