CBDC’s zullen Bitcoin en crypto’s aantrekkelijker maken, aldus CEO deVere Group

De CEO van het financieel adviesbureau deVere Group, Nigel Green, heeft onlangs aangegeven dat digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC) de populariteit van cryptocurrencies zal vergroten, waarbij hij stelde dat CBDC’s de privacyvoordelen van Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies zal benadrukken. Hij zei het onderstaande:

“Naarmate meer en meer landen hun eigen CBDC’s introduceren, ben ik ervan overtuigd dat de argumenten voor cryptocurrencies, zoals Bitcoin, sterker zullen worden. CBDC’s hebben misschien veel voordelen, waaronder gemak, efficiëntie en transparantie, maar wat ze de gebruiker niet bieden, is privacy.”

Hij voorspelde dat regeringen CBDC tegen de kritiek zullen verdedigen door privacykwesties af te doen als overdreven. Hij gaf echter aan dat CBDC’s een echte bedreiging vormen voor de privacy, aangezien ze de overheid een ongekende mogelijkheid zullen geven om uitgaven bij te houden. Hij beschreef het als volgt:

“Maar het is belangrijk om erop te wijzen dat deze door de staat gesteunde, programmeerbare digitale valuta’s regeringen meer real-time toezicht zullen geven op de transacties van burgers.

Ze zullen een game-changer worden in het financiële systeem, omdat ze elke aankoop kunnen volgen en traceren en elke cent van het geld dat wordt uitgegeven, kunnen volgen.

De opmerkingen van Green komen na een recent persbericht van de HM Treasury van het Verenigd Koninkrijk en de Bank of England, waarin staat dat ze onderzoeken of ze een CBDC moeten uitgeven en dat er binnen tien jaar een beslissing zou kunnen komen. De Britse minister van Financiën, Jeremy Hunt, gaf het volgende aan:

“Hoewel contant geld niet meer weg te denken is, kan een digitaal pond uitgegeven en ondersteund door de Bank of England een nieuwe manier van betalen zijn die vertrouwd, toegankelijk en gebruiksvriendelijk is. Daarom willen we eerst onderzoeken wat mogelijk is, waarbij we er altijd voor zorgen dat we de financiële stabiliteit beschermen.”

Hoewel veel mensen denken dat CBDC’s een bedreiging zullen vormen voor cryptocurrencies, denkt Green dat het meer mensen in de richting van cryptocurrencies zal duwen. Hoe denken jullie hierover? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!