CBDC

Wat is een CBDC?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

CBDC is een afkorting voor Central Bank Digital Currency en is een vorm van digitaal wettig betaalmiddel, en in tegenstelling tot een particuliere/gedecentraliseerde cryptocurrency, zal een CBDC worden gecontroleerd door een centrale bank en 100% worden ondersteund door de reserves die commerciële instellingen aan de instelling betalen.

Een CBDC is dus, net als papieren bankbiljetten, een betaalmiddel, een rekeneenheid en een waardeopslag. En net als papiergeld, is elke eenheid uniek identificeerbaar om namaak te voorkomen. CBDC maakt deel uit van de totale bulk geld, samen met andere vormen van geld zoals contanten en giraal geld.

Ben je benieuwd naar andere cryptocurrency begrippen? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN