Whales accumuleren massaal deze meme coin

De meeste beleggers kijken momenteel vooral naar Bitcoin (BTC). Daarentegen zijn ’s werelds grootste Ethereum (ETH) whales massaal Shiba Inu (SHIB) aan het kopen.

Volgens whale-surveying platform WhaleStats hebben de top 1.000 ETH-walvissen sinds 17 januari $422 miljoen gestoken in deze meme coin.

Eerder werd gemeld dat dezelfde walvissen ongeveer $168 miljoen aan SHIB hadden, wat betekent dat ze hun bezit van de Dogecoin (DOGE)-concurrent in slechts vier dagen met maar liefst 151% verhoogden.

Volgens WhaleStats heeft de accumulatiegolf van Shiba Inu het nu gerangschikt als meest gehouden digitale activa door de top 1.000 ETH-walvissen, exclusief ETH zelf en stablecoins Tether (USDT) en USD Coin (USDC).

Op het moment van schrijven, zijn de SHIB holdings onder beleggers nu gestegen tot $584 miljoen.

Andere digitale activa in handen van de whales omvat $65 miljoen in oracle provider Chainlink (LINK), $58 miljoen in zowel de gedecentraliseerde exchange Uniswap (UNI) en deflatoire crypto BIT, evenals $ 55 miljoen in interoperabele blockchain Quant (QNT).

De walvisactiviteit rond Shiba Inu kan de prijs van de meme token hebben beïnvloed, want die ging van $0,00001045 op 17 januari naar een piek van $0,00001210. SHIB is sindsdien blijven stijgen en wisselt op het moment van schrijven van eigenaar voor $0,00001226.

De accumulatie van SHIB kan het gevolg zijn van de verandering in het ecosysteem. Zo maakt het systeem zich op voor een betaversie van Shibarium, een voorgestelde layer-2 voor de DOGE-rivaal.

Het protocol zal een layer-2 netwerk zijn, gebouwd bovenop Ethereum, vergelijkbaar met Polygon (MATIC), Arbitrum en Optimism (OP).