WEF noemt cryptocurrencies en blockchain een cruciaal onderdeel van de moderne economie

Het World Economic Forum (WEF) deelde in een recente publicatie zijn standpunt over het cryptocurrency-ecosysteem en de onderliggende technologie. Volgens dit rapport is de organisatie van mening dat cryptocurrencies en blockchain een cruciaal onderdeel van de moderne economie zal blijven. De internationale organisatie erkende dat het gebruik van deze oplossingen al een opvallend onderdeel is, vooral in de financiële sector. Het zei het volgende:

“Hoewel de onderliggende technologie van cryptografie en blockchain generaliseerbaar is naar alle industrieën en coördinerende activiteiten (gezamenlijk de bouwstenen van Web3), gaat het experimenteren in de kern van onder andere financiële diensten onverminderd door.

Als een test van de blijvende kracht van digitale activa en blockchains in de kern van financiële diensten (en andere gebieden van de wereldeconomie), kijk wat de grote banken en volwassen financiële dienstverleners doen, niet wat ze zeggen.”

Bearish crypto-strijd in 2022

Vorig jaar was er zoveel onaangenaamheid in de crypto-industrie, waaronder de crash van Terra (LUNA) in mei, waardoor meer dan $2 biljoen uit de cryptocurrency-markt verdween. Door deze crash heeft de marktkapitalisatie van de crypto-industrie slechts $800 miljard aan waardering, wat ver verwijderd is van het hoogste punt ooit van $3 biljoen.

Als gevolg van deze bearmarkt, zijn verschillende crypto-bedrijven, zoals Celsius Network, Voyager Digital, BlockFi en meer, omgevallen. Anderen probeerden de ‘cryptowinter’ te doorstaan ​​door een aanzienlijk deel van hun werknemers te ontslaan.

Zo ontsloeg NFT-marktplaats OpenSea 20% ​​van zijn personeelsbestand in de hitte van bearish marktomstandigheden. Snapchat, een multimedia-app voor instant messaging, moest zijn Web3.0-divisie sluiten nadat het personeelsbestand met 20% was ingekrompen. Ook de ‘a16z’ van de toonaangevende investeringsgigant Andreessen Horowitz bleef niet buiten schot, aangezien het een verlies van 40% registreerde in de cryptowinter.

Toen het jaar ten einde liep, sloeg als klap op de vuurpijl de implosie van FTX toe, wat weer een nieuwe golf van faillissementen in gang zette.

Met al deze problemen in 2022, gelooft het WEF dat “de omarming van cryptotechnologie even onvermijdelijk is, ook al voelt de term als een slecht woord”, in de oren van veel mensen op dit moment.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!