Europese bank investeert $600 miljard in Bitcoin ETF van BlackRock

De Amerikaanse Spot Bitcoin ETF’s hebben de laatste tijd enorme uitstroom gemeld. Echter, institutionele investeerders gaan vooruit om deze fondsen te omarmen. De meest recente is BNP Paribas, de op een na grootste bank van Europa. BNP Paribas heeft geïnvesteerd in de BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT).

Volgens de nieuwste 13F-indiening, ingediend op woensdag 1 mei, onthulde BNP Paribas dat het $41.684 heeft geïnvesteerd in de BlackRock Bitcoin (BTC) ETF door 1.030 eenheden te kopen. Hoewel de investering niet groot is, dient het als een opstapje voor de bank in haar streven naar het omarmen van Bitcoin. Bovendien heeft de Europese bank een enorme $600 miljard aan vermogen onder beheer (AUM), waardoor de ontwikkeling nog belangrijker wordt.

Bovendien past deze stap bij de voorspelling van Bloomberg Senior ETF-analist Eric Balchunas. Eerder deze week nam Balchunas het op tegen Jim Bianco’s beweringen van lage institutionele adoptie van Bitcoin ETF’s. De analist merkte op dat verschillende beleggingsadviseurs en andere institutionele investeerders hun 13F-indieningen voor het eerste kwartaal van 2024 nog moeten indienen.

Bovendien verklaarde Balchunas dat hij verwacht dat meer dan 500 beleggingsadviseurs hun bezittingen zullen bekendmaken tegen 15 mei, wat de deadline is voor 13F-indieningen. Daarom bevestigt de laatste bekendmaking door BNP Paribas dat de institutionele adoptie van Bitcoin ETF’s naar verwachting zal toenemen.

Bovendien is het vermeldenswaardig dat City Holding Co., een dochteronderneming van de Royal Bank of Canada met $6 miljard aan vermogen onder beheer, in april heeft geïnvesteerd in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Volgens een 13F-indiening van 11 april 2024 heeft de dochteronderneming 100 eenheden van de Grayscale Bitcoin ETF verkregen.

Na de recente FOMC-vergadering onder leiding van Jerome Powell, waarbij de rentetarieven ongewijzigd bleven, kenden de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF’s een significante stijging van de uitstroom, die op 1 mei meer dan $560 miljoen overschreed. Bovendien droeg de aankondiging bij aan een verdere daling van 5% in de Bitcoin-prijs, die onder de $57.500 zakte.

Volgens gegevens verstrekt door investeerders van Farside, werd woensdag een opmerkelijke nettouitstroom van $563,7 miljoen geregistreerd van Spot Bitcoin ETF’s. Opmerkelijk genoeg beleefde de IBIT ETF van BlackRock zijn eerste uitstroom sinds de oprichting, met een totaal van $37 miljoen.

Bovendien leidde FBTC van Fidelity de uitstroom-charge met een verbazingwekkende $191 miljoen, waarbij GBTC van Grayscale $167 miljoen aan uitstroom registreerde. Voor het eerst meldden alle Spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten een netto-uitstroom op dezelfde dag, wat de geïntensiveerde verkoopdruk op de markt benadrukt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!