BlockFi kondigt faillissement aan in nasleep van FTX crash

In de nasleep van het faillissement van FTX op 9 november heeft nu ook BlockFi officieel een Chapter 11 faillissement aangekondigd in de Verenigde Staten. Het faillissement van het crypto bedrijf is een van de vele faillissementen als gevolg van de FTX crash. 

BlockFi is een grote cryptocurrency leen bedrijf dat gebruikers rente aanbiedt in ruil voor het bewaren van cryptocurrencies op het platform. Gebruikers konden rentes ontvangen tot wel 9 of 10%, daarnaast bood het platform ook leningen aan gebruikers waarbij ze hun crypto als onderpand konden gebruiken. Met de val van FTX bleek het platform echter in de problemen te raken, zo kondigde BlockFi aan dat ze significant blootgesteld waren aan FTX en Alameda research, de twee bedrijven onder leiding van Sam Bankman Fried die eerder in november failliet gingen. Hierdoor raakte het crypto bedrijf in de problemen en kondigde het aan uitgaande transacties niet meer mogelijk te maken.op 11 november.

Wat kunnen gedupeerden van het BlockFi faillissement verwachten?

Het faillissement van BlockFi is aangevraagd in New Jersey, Verenigde Staten waar het bedrijf ook gevestigd is. Het faillissement bedraagt een Chapter 11 aanvraag, dit betekent dat het bedrijf een re-ogranisatie probeert door te maken. Hierbij zijn zij nog niet verplicht om schuldeisers terug te betalen wanneer de reorganisatie een succesvol doorgang ondervindt.

Dit alles betekent dat het voor de ruim 450.000 gebruikers op het platform het nog wel even kan duren voordat vermogen teruggeëist kan worden. Momenteel is de communicatie van het bedrijf nog mondjesmaat en is het voor gebruikers niet duidelijk of en wanneer ze hun vermogen terug kunnen krijgen.