Alameda wallets sturen $1,5 miljoen aan activa naar meerdere exchanges

De wallets van het failliete crypto-handelsbedrijf Alameda Research zijn de laatste tijd betrokken geweest bij een aantal twijfelachtige transacties. Dit komt omdat het een reeks swaps heeft uitgevoerd waarbij verschillende ERC-20-tokens zijn omgezet in USDT en ETH. vervolgens werden de geconverteerde activa via meerdere adressen naar ChangeNow, FixedFloat en Binance geleid.

Het Blockchain-beveiligingsplatform Peck Shield benadrukte de ontwikkeling vandaag middels ene tweet. Volgens het bedrijf maakte Alameda de swaps met behulp van twee ETH-adressen die gisteren begonnen gisteren met het uitwisselen van meerdere tokens. SUSHI, AAVE, UNI, LINK, LDO zijn enkele van de tokens die zijn geruild. De meeste tokens waren in kleine hoeveelheden, behalve LDO, ter waarde van $700.000. Degene die achter de transacties zit, heeft alle tokens geruild voor USDT en ETH. Pech Shield gaf het onderstaande aan:

“PeckShieldAlert: Alameda-gelabelde adressen hebben ERC20-tokens (bijv. $LDO, $AAVE) geruild voor ETH/USDT, en vervolgens $ETH naar ChangeNOW en $USDT naar Fixedfloat en Binance gestuurd via nieuwe wallets in de afgelopen 10 uur”

De adressen brachten na de swaps de USDT en ETH over naar verschillende nieuw geactiveerde adressen. De USDT-tokens werden van deze adressen overgedragen aan FixedFloat en Binance, terwijl de ETH-tokens naar ChangeNow gingen. Binnen de crypto-community zijn er echter veel vragen opgeroepen gezien de huidige situatie rond Alameda.

Het crypto-bewakingssysteem Lookonchain schatte bovendien de waarde van de overgedragen activa op $1,5 miljoen inclusief 411 ETH waarde van $491.000 en $1 miljoen aan USDT. De populaire crypto-detective ZachXBT onthulde daarnaast dat de meeste activa werden geruild voor BTC, waar er vier nieuw geactiveerde BTC-adressen werden gedeeld. ZachXBT gaf het volgende aan in een tweet:

“De fondsen worden geruild voor BTC

bc1q67r2dc46ve66pe2qr9smaz5ktzefehugky5sv6
bc1qk4mnz4qkh9vfcm95z6ww9czhzjsknjr8s457mg
bc1qwx3herf245w6k9ljjfgdsngtvjsp3qs6znp8dd
bc1q7p22k0ly0pmy04ermzu76uyylveehu9cusrcnp”

Verschillende voorstanders hebben gewezen op de mogelijkheid van betrokkenheid van vereffenaars bij de bewegingen van de recente fondsen, vanwege de huidige faillissementsprocedure. ChangeNow en FixedFloat hebben de claims echter ontkracht. De routering van de activa via verschillende nieuw geactiveerde adressen is ook in tegenspraak met de bewering.

Anderen denken dat Sam Bankman-Fried mogelijk de resterende activa wil verzilveren die hij na zijn vrijlating uit de gevangenis heeft achtergelaten. Onlangs werd de voormalig CEO van FTX namelijk vrijgelaten op borgtocht van $250 miljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!