Tesla houdt nog steeds $220 miljoen aan BTC vast

Tesla, onder leiding van ’s werelds rijkste persoon, Elon Musk, heeft nog steeds bijna een kwart miljard dollar aan Bitcoin (BTC) op zijn balans staan – ook al dalen cryptocurrencies in waarde en staat Tesla voor een rechtszaak met Twitter. Het elektrische autobedrijf maakte deze informatie publiekelijk in hun driemaandelijkse winstrapport dat woensdag gepubliceerd werd.

HODLen ondanks onzekerheid

Tesla verhoogde noch verlaagde zijn Bitcoin-holdings in het derde kwartaal, volgens het winstrapport van het bedrijf van 19 oktober. De waarde van Tesla’s BTC bleef daardoor steken op $218 miljoen.

In februari 2021 investeerde Tesla 1,5 miljard dollar in Bitcoin, dat gezien werd als een zeer positieve zet. Zozeer zelfs dat de cryptocurrency kort daarna een all-time high bereikte van meer dan $43.000. Het door Elon Musk geleide bedrijf verkocht in april 2020 10% van zijn BTC-voorraad om liquiditeit vrij te maken.

De verkoop die de markt echter in rep en roer bracht was in juli van dit jaar, toen Tesla een ongekende 75% van zijn Bitcoin bezit verkocht. De CEO van het bedrijf legde tijdens een investor call uit dat deze acties het gevolg waren van liquiditeitsproblemen veroorzaakt door China’s lockdowns.   

Elon Musk is nog steeds groot voorstander van Dogecoin

DOGE is niet meer alleen voor Tesla – andere door Elon Musk opgerichte bedrijven, zoals SpaceX en de Boring Company accepteren ook Dogecoin (DOGE) als betaling. Bij meerdere gelegenheden heeft Musk zich ook sterk gemaakt voor DOGE en gaf meerdere keren aan dat het een handiger middel zou zijn voor dagelijkse betalingen dan Bitcoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!