BREAKING: Tesla investeert $1,5 miljard in Bitcoin (BTC)

De CEO van Tesla en SpaceX, Elon Musk, is de laatste tijd opvallend positief geweest over de nummer één cryptocurrency. Nu is echter duidelijk geworden waarom. Het is namelijk zo dat het bedrijf van Elon Musk, Tesla, besloten heeft om een $1,5 miljard in Bitcoin (BTC) te investeren, aldus een recent ingeleverd jaarverslag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Het formulier gaf het volgende aan:

“In januari 2021 hebben we ons beleggingsbeleid bijgewerkt om ons meer flexibiliteit te bieden om verder te diversifiëren en het rendement op onze liquide middelen te maximaliseren, dat niet vereist is om voldoende operationele liquiditeit te behouden. Als onderdeel van het beleid, dat naar behoren werd goedgekeurd door het Auditcomité van onze Raad van Bestuur, kunnen we een deel van dergelijke contanten beleggen in bepaalde alternatieve reserves, waaronder digitale activa, ongemunt goud, op de beurs verhandelde fondsen en andere activa zoals gespecificeerd in de toekomst. Daarna hebben we onder dit beleid in totaal $1,5 miljard in Bitcoin geïnvesteerd en kunnen we van tijd tot tijd of op lange termijn digitale activa verwerven en houden.”

Het bleef echter niet alleen bij investeren in Bitcoin. Zo werd tevens duidelijk dat het bedrijf in de toekomst ook BTC wil gaan accepteren voor betalingen. Het zei het volgende:

“Bovendien verwachten we in de nabije toekomst Bitcoin te accepteren als een vorm van betaling voor onze producten, onderhevig aan de toepasselijke wetgeving en aanvankelijk op beperkte basis, die we al dan niet na ontvangst kunnen liquideren.”

Dit is natuurlijk gigantisch nieuws, aangezien het bedrijf Tesla, en zijn spraakmakende CEO, wereldwijd bekend is. Dit zou er dus voor kunnen zorgen dat andere grote bedrijven het voorbeeld van Tesla gaan volgen, wat op zijn beurt weer een gigantische koersstijging teweeg kan brengen. Het is zelfs zo dat de Bitcoin koers door dit nieuws alweer flink gestegen is. De munt steeg in het afgelopen uur met bijna 10% en staat nu op $42,700.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!