Polygon stijgt na enorme boost in nieuwe DApp-activiteit

De prijs van Polygon (MATIC) is de afgelopen maand flink omhoog gegaan ondanks de bearishe marktomstandigheden. Sinds het begin van dit jaar is er een bijna achtvoudige toename gemeld van applicaties die op het ecosysteem werken. De schaaloplossing op de Ethereum-blockchain (ETH) heeft namelijk aangegeven dat er eind september meer dan 53.000 gedecentraliseerde applicaties (DApps) op het ecosysteem van Polygon draaien op basis van gegevens van Alchemy, een Web3-ontwikkelaarsplatform. Het volgende werd gesteld:

“Dat is een stijging van meer dan 60% sinds juni en bijna een achtvoudige sprong vanaf het begin van het jaar. Het DApps-cijfer is het cumulatieve aantal applicaties dat ooit is gelanceerd op zowel het mainnet als het testnet en vertegenwoordigt een hoog waterniveau van ecosysteemactiviteit.”

In de afgelopen week is de prijs van Polygon met 15% gestegen van $0,73 naar $0,84. Op het moment van schrijven heeft Polygon een marktkapitalisatie van $7,3 miljard en wordt op verhandeld voor een prijs van $0,84.

Polygon zegt dat operationele teams die in het netwerk werken, een directere hoeveelheid activiteit vertonen in vergelijking met het aantal DApps, dat toenam nadat het in juni 2021 samenwerkte met Alchemy. Er werd het volgende gezegd:

“Het aantal maandelijks actieve teams, de meest directe maatstaf voor ontwikkelaarsactiviteit in de Polygon PoS-keten, steeg met 27% tot ongeveer 13.700. Ongeveer 66% van de projecten bouwt uitsluitend op Polygon, terwijl de rest ook op Ethereum wordt gelanceerd. Een enkel team kan meerdere DApps in de keten hebben, die niet allemaal gericht zijn op de consument.

De adoptie van Polygon op Alchemy leidde tot een toename van de populariteit van nieuwe gedecentraliseerde financiële-toepassingen en niet-fungible tokens NFT’s in de keten. Met meer dan 174,9 miljoen unieke gebruikersadressen en $5 miljard aan beveiligde activa, heeft Polygon PoS tot nu toe meer dan 2,1 miljard transacties verwerkt.”

Onlangs is Starbucks een samenwerking aangegaan met Polygon om de populariteit van de Layer-2 te vergroten. Het stelt hierdoor klanten van het loyaliteitsprogramma van Starbucks in staat om verzamelbare NFT’s te kopen en te verdienen als onderdeel van het Web3-programma genaamd Starbuck Odyssey.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!