Voormalig FTX-directeur betaalt ​​$5,9 miljoen aan schuldeisers

De voormalige mededirecteur van FTX Digital Markets, Ryan Salame, gaat miljoenen van zijn eigendom op de Bahama’s overdragen als onderdeel van een schikking in zijn strafzaak.

In september 2023 heeft Salame toegegeven schuldig te zijn aan strafrechtelijke vervolging, en als gevolg hiervan moest hij $5,6 miljoen aan schuldeisers betalen. Als onderdeel van zijn terugbetalingscontract stemde Salame ermee in om zijn huis ter waarde van $5,9 miljoen, gelegen op de Bahama’s, op te geven.

“Salame zal het restitutiebedrag voldoen door een woning die hij bezit op de Bahama’s, eenheid nr. 3A in de Marina Residences in Albany Building 10 Condominium, over te dragen aan FTX DM”, aldus de indiening.

FTX
Marina-woningen in Albany.

Door zijn eigendom op de Bahama’s over te dragen, hoeft Salame geen geld van zijn eigen rekening weg te geven en wordt bovendien een negatief effect op de woningmarkt voorkomen. Salame hoeft de woning namelijk niet snel met korting te verkopen. In de afgelopen 12 maanden is namelijk de woningmarkt in het duurdere segment op de Bahama’s met 25% gedaald, en de prijzen in Australië zijn in hetzelfde jaar met 28% gedaald.

In 2021 kocht Salame de woning voor $7,2 miljoen via het Alameda Research Fund. In november van dat jaar maakte FTX DM 8,1 miljoen over om de deal af te ronden. Een jaar later ondertekende Salame een promesse waarbij hij $8,1 miljoen zal terugbetalen aan Alameda. Niet veel later gingen FTX en Alameda failliet.

Salame’s veroordeling staat momenteel gepland voor 28 mei 2024. Voormalig FTX-CEO Sam Bankman-Fried kreeg op 28 maart te horen dat hij een gevangenisstraf van 25 jaar kreeg opgelegd en vroeg onlangs aan de rechter of hij tijdelijk opgesloten mag blijven in de omgeving van New York City.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!