Charles Hoskinson hint naar samenwerking tussen Cardano en Bitcoin Cash

Cardano-oprichter Charles Hoskinson heeft gehint op een mogelijke partnerschapsovereenkomst tussen Bitcoin Cash en Cardano (ADA). Hij plaatste een hypothetische peiling op X, waarin hij de mening van zijn volgers vroeg over de mogelijke alliantie.

Bitcoin Cash heeft zijn eigen unieke industriële niche

In zijn X-post vroeg Hoskinson zijn volgers of ze graag zouden zien dat “Bitcoin Cash een Cardano Partnerchain wordt, geüpgraded met Useful Proof of Work Leios, NiPoPoWs en Ergo-tech, waardoor het de snelste en meest nuttige proof of work (PoW)-chain ooit gebouwd zou worden?”

Zijn vraag is vrij onverwacht en heeft veel gesprekken onder crypto-enthousiastelingen opgewekt, aangezien dit een keerpunt lijkt te zijn naar een ander cryptoproject. In een andere post toonde hij interesse in de routekaart van Bitcoin Cash door te vragen dat iemand in de gemeenschap uitlegt wat er aan de hand is in de ontwikkelaarsgemeenschap en enkele van de nabije prioriteiten van het BCH-project.

Bitcoin Cash (BCH) werd in 2017 gecreëerd als een fork van de originele Bitcoin blockchain. Daardoor deelt deze crypto-activa enkele gelijkenissen met Bitcoin (BTC), maar heeft in de loop van de tijd zijn niche in het digitale activa landschap gevestigd. Ook heeft BCH zijn gemeenschap van supporters en ontwikkelaars verzameld.

Zelfs Roger Ver, de vroege crypto-investeerder bekend als “Bitcoin Jesus” werd eerder deze week gearresteerd wegens het ontduiken van $50 miljoen aan belastingen en misleidende belastingaangiften gerelateerd aan een verkoop van $240 miljoen aan Bitcoin. Hij staat bekend als een fervent supporter van Bitcoin Cash. Roger Ver’s steun voor de Bitcoin-spin-off heeft de tand des tijds doorstaan sinds 2017.

Cardano maakt mogelijk een wending met BCH

In het geval van de oprichter van Cardano, Hoskinson, is hij gepassioneerd en meer geneigd naar veiligere, schaalbaardere en duurzamere projecten onder andere belangrijke kenmerken. Geen wonder dat hij zijn scherpe aandacht heeft gegeven aan de ontwikkeling van het Cardano-ecosysteem.

Slechts enkele dagen geleden onthulde de Cardano Foundation de lancering van PRAGMA, een nieuwe non-profitvereniging gewijd aan het bevorderen van open-source blockchain-softwareprojecten. Uiteindelijk is dit nieuwe project ontworpen om prioriteit te geven aan het bevorderen van een ruimte waar ontwikkelaars kunnen samenwerken en bouwen op open-source technologieën.

De nieuwe interesse in BCH suggereert dat Hoskinson geleidelijk zijn crypto-horizon verbreedt en mogelijk een wending maakt. In de tussentijd blijft de reden achter deze plotselinge interesse onbekend.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!