Tesla voegt Dogecoin toe als betaalmethode voor producten

Elon Musk, fan van Dogecoin en CEO van Tesla, heeft Dogecoin naar verluidt toegevoegd als betaalmethode voor sommige Tesla-producten, volgens een FAQ-sectie op de officiële website van Tesla. Dit volgt een maand nadat Elon Musk hintte op het accepteren van Dogecoin als een officiële betalingsvorm voor zijn auto’s in de toekomst.

Handelaren reageerden onmiddellijk op het nieuws en de prijs van DOGE schoot meer dan 20% omhoog in de laatste 24 uur, met een handelsprijs van $0,16. Ondanks de buzz in de crypto-gemeenschap, heeft Tesla nog niet bevestigd of Dogecoin een acceptabele betalingswijze is voor Tesla-auto’s.

Dogecoin verschijnt onder de betaalopties op de Tesla-website

Elon Musk’s elektrische autofabrikant Tesla is begonnen met het accepteren van Dogecoin als betaalmethode in Tesla Shops. Volgens een ondersteuningspagina voor Dogecoin op de Tesla-website moeten klanten kijken naar het Dogecoin-symbool naast de “bestel”-pagina van Dogecoin-geschikte producten. Volgens de Wayback Machine is de pagina vandaag, 4 mei, voor het laatst bijgewerkt.

Tesla-producten kunnen alleen via een Dogecoin-wallet worden gekocht. “Alle geschikte Tesla-producten zullen duidelijk in Dogecoin geprijsd zijn. Deze prijs is inclusief eventuele toepasselijke belastingen,” volgens een FAQ.

Er zijn echter enkele voorwaarden bij het maken van Dogecoin-betalingen. Deze omvatten: geen betalingen accepteren van meerdere wallets voor een enkele bestelling, een bestelling die eenmaal is geplaatst kan niet worden geannuleerd, en retouren zijn niet van toepassing op items die met Dogecoin zijn gekocht:

“Tesla accepteert alleen Dogecoin. Tesla kan geen andere digitale activa ontvangen of detecteren. Zorg ervoor dat u uw aankoop met Dogecoin doet.”

In maart wakkerde Elon Musk de meme-coin aan tot een menigte bij de Tesla Gigafactory in de buurt van Berlijn, Duitsland. Toen hem werd gevraagd wanneer de elektrische voertuigfabrikant Dogecoin zou gaan accepteren als een betaling voor zijn auto’s, zei Musk dat hij denkt dat het bedrijf dat “op een gegeven moment… moet mogelijk maken.”

DOGE-prijs stijgt meer dan 20%

De DOGE-prijs is de afgelopen 24 uur met meer dan 20% gestegen, met een huidige handelsprijs van $0,16. De 24-uurs laagste en hoogste prijs zijn respectievelijk $0,137 en $0,161. Verder is het handelsvolume met meer dan 90% gestegen in de laatste 24 uur, wat wijst op een enorme interesse onder handelaren.

Het totale openstaande belang in Dogecoin-futures is in 24 uur met 26% gestegen en er is meer dan een 9% sprong in openstaand belang in de afgelopen 4 uur, volgens CoinGlass-gegevens. Dit duidt op massale aankopen door futureshandelaren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!