Google gaat cryptocurrencies accepteren voor cloud-diensten

Naarmate cryptocurrency populairder wordt, beginnen steeds meer bedrijven het te accepteren als betaling voor goederen en diensten. Door de wijdverspreide toepassing van cryptocurrency heeft het een plaats gekregen in de reguliere financiële wereld, waarbij instellingen als BlackRock en JPMorgan interesse tonen. Nu is echter nog een gigant toegetreden tot de wereld van cryptocurrency-betalingen, namelijk Google.

Google’s nieuwste partnerschap met Amerika’s grootste cryptocurrency-beurs Coinbase lijkt namelijk te hinten op een sterkere betrokkenheid bij cryptocurrencies. De overeenkomst, die dinsdag werd aangekondigd tijdens het “Google Cloud Next 2022 evenement” in Californië, zal bijdragen aan het succes van beide bedrijven.

Klanten van Google zullen door de samenwerking kunnen betalen voor de cloud-gebaseerde diensten van het bedrijf met cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Dit zal worden geholpen door Coinbase Commerce en is op dit moment alleen beschikbaar voor enkele activa. Op het moment van schrijven ondersteunt Coinbase Commerce tien cryptocurrencies.

Met de groeiende populariteit van cryptocurrencies zetten bedrijven die zich ermee bezighouden een gediversifieerd systeem op voor hun klanten, vooral als het gaat om betalingen. De verandering van Google zal de tech-gigant helpen zijn concurrenten te overtreffen in de zakelijke cloudsector, omdat de meeste bedrijven die vergelijkbare diensten leveren zich nog niet zo op de cryptocurrency-gemeenschap hebben gericht.

Google is van plan het nieuwe beleid voor geselecteerde klanten begin 2023 in te voeren, aldus de aankondiging. Het zal echter na verloop van tijd voor meer klanten beschikbaar komen. Volgens recente cijfers is de cloudonderneming van Google momenteel goed voor 9% van de inkomsten van Alphabet. Deze samenwerking met Coinbase zal zeker nog meer gebruikers aantrekken.

De nieuw opgezette samenwerking tussen Google en Coinbase geeft Web3-ontwikkelaars toegang tot BigQuery, Google’s data warehouse. Dit initiatief wordt aangedreven door niemand minder dan Coinbase Cloud Nodes. Google is tevens van plan om gebruik te maken van de diensten van Coinbase Prime, waaronder bewaring en rapportage voor digitale activadiensten die speciaal voor instellingen zijn ontworpen.

Na een samenwerking met Google heeft Coinbase besloten zijn datagerelateerde toepassingen te verplaatsen van het cloudplatform van Amazon Web Services naar Google. Coinbase heeft jarenlang gebruik gemaakt van AWS, dus deze verschuiving zal belangrijk zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!