Ethereum EIP-1559

Ethereum kan een wereldcomputer worden, aldus Vitalik Buterin

Sinds de lancering is Ethereum (ETH) de favoriet van ontwikkelaars vanwege de combinatie van functies, die dient als basis voor het maken van smart contracts en gedecentraliseerde applicaties (DApps). De munt is door de jaren heen blijven stijgen in populariteit en is vandaag de dag nog steeds het meest populaire blockchain-netwerk voor DeFi, NFT’s en de metaverse.

Als we verder in de cijfers duiken, kunnen we zien dat ontwikkelaars, dankzij het nut van de Ethereum-blockchain, meer dan 3.000 DApps en 530 DeFi-protocollen gemaakt hebben. Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, gelooft dan ook dat naarmate de acceptatie van Ethereum toeneemt, het netwerk een zogenoemde wereldcomputer kan worden.

Ethereum’s netwerkactiviteit explodeert

Het groeiende aantal online applicaties op het Ethereum-netwerk heeft geleid tot een piek in de activiteit van het netwerk. Als gevolg hiervan heeft Ethereum een nieuwe mijlpaal bereikt, met 18,36 miljoen actieve adressen met niet-nul-saldi in 2021. Bovendien bereikte het aantal adressen met ten minste 0,1 ETH op 14 februari een recordhoogte van 6.895.205. Het totaal aantal adressen met Ethereum staat nu op 70,4 miljoen.

Sinds de EIP 1559-upgrade werd geactiveerd, is er een geleidelijke daling van de gemiddelde gaskosten voor Ethereum-transacties. Gastarieven zijn nu 71% goedkoper dan in januari. Tevens gaf Buterin in een interview met Defiant aan dat de overgang van Ethereum naar proof-of-stake (PoS), en andere aankomende updates, een grotere acceptatie en duurzaamheid op de blockchain zouden kunnen stimuleren.

Ethereum wordt de gedecentraliseerde App Store

Vitalik Buterin is niet de enige die denkt dat Ethereum een grote speler kan worden in de digitale markt. In een eerder artikel gaf Yorke Rhodes, de directeur van digitale transformatie bij Microsoft, aan dat hij denkt dat Ethereum in slechts twee jaar de nieuwe App Store zal worden.

“Voorspelling: Ethereum wordt in 2023 de gedecentraliseerde App Store”, zei hij in augustus 2021, met het argument dat ETH lage kosten heeft. Dit betekent op zijn beurt dat Rhodes denkt dat Ethereum de komende twee jaar schaalbaarder zal worden, vermoedelijk door ZK-rollups of plasma-achtige rollups.

Ethereum heeft nog meer voordelen, zei Rhodes, omdat er “geen handelsvergrendeling aan Apple, geen enkel controlepunt door één groot bedrijf, en ETH wordt gedistribueerd, gedecentraliseerd, single sign-in over apps, waarbij het ook betalingen, identiteit en handel heeft in één.”

Niet alles is positief

Terwijl de Ethereum-activiteit een nieuw hoogtepunt heeft bereikt, heeft het aantal ETH-whale-adressen echter een 4-jarig dieptepunt van 6.226 bereikt, met een daling van het aantal actieve adressen.

Al met al, hebben deze progressieve ontwikkelingen in het netwerk ervoor gezorgd dat Buterin beweerde dat Ethereum spoedig mainstream zou kunnen worden en de meest veilige, flexibele basislaag voor online applicaties, waardoor het de wereldcomputer zou worden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN