Cryptocurrencies

Bitcoin koers crash zorgt voor meer dan een miljard dollar aan liquidaties

Crypto futures trading informatie platform Coinglass zegt dat meer dan een miljard dollar aan crypto is geliquideerd in de afgelopen 24 uur nu Bitcoin (BTC) onder de $40.000 wordt verhandeld.

Volgens de liquidatiegegevens van Coinglass zijn er de afgelopen dag meer dan 213.000 handelaren geliquideerd voor een gezamenlijke waarde van meer dan $1,14 miljard.

Bitcoin leidt het peloton met $265,78 miljoen aan liquidaties, gevolgd door Ethereum (ETH) en Solana (SOL) met liquidaties ter waarde van $244,87 miljoen en $24,98 miljoen.

Interoperabiliteit blockchain platform Polkadot (DOT) neemt de vierde plek in met $17,57 miljoen aan geliquideerde posities. De volgende is het gedecentraliseerde financiële betalingsnetwerk Terra (LUNA) met een totaal van $15,43 miljoen aan liquidaties.

Verder op de lijst staan Cosmos (ATOM), Fantom (FTM), XRP, Near Protocol (NEAR), Cardano (ADA), Binance Coin (BNB) en Dogecoin (DOGE) – die allemaal liquidaties hebben geregistreerd van minder dan $12 miljoen.

Bron: Coinglass

Bitcoin is bijna 10% gedaald op de dag, waardoor het grootste deel van de markt mee crasht, zoals uitgelegd door de alom gevolgde crypto-analist Michaël van de Poppe.

Hij vertelde:

“Nadat de VS opende, liepen we op, en toen begonnen we weer te duiken omdat de Amerikaanse aandelen ook begonnen te dalen.

Dus, dat daalde, en we hebben niet echt $43.500 teruggewonnen, en dat daalde tot onder de $42.400. Ik zei dat we hoogstwaarschijnlijk een duikvlucht gaan maken omdat we terugvallen in de range [onder $42.400], en dan begint het naar de andere kant te duiken en hoogstwaarschijnlijk zelfs verder te versnellen vanwege de impact van zo’n daling.

Dat is eigenlijk wat er heeft plaatsgevonden.”

Kortom, Bitcoin heeft een flinke correctie gezien op de zaterdagmorgen. Daarentegen heeft dit wel te maken met fundamentele aspecten: Rusland die crypto verbied, de aandelenmarkt, de SEC die de plannen van Microstrategy afkeurt. Oftewel het is niet alleen Bitcoin die aan het bloeden is, alles staat er slecht voor.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN