NFT’s kunnen groter worden dan Bitcoin, aldus Kevin O’Leary

De bekende tv-persoonlijkheid – Kevin O’Leary, die bekend is van zijn rol als investeerder in de TV-show Shark Tank – heeft in een recentelijk interview aangegeven dat hij gelooft dat non-fungible tokens (NFT’s) een “veel grotere, meer vloeiende markt” kunnen worden dan Bitcoin (BTC).

Zijn voorspelling komt als een verrassing aangezien de Canadese zakenman afgelopen zomer verklaarde dat geen één cryptocurrency de kans heeft om de primaire cryptocurrency te vervangen.

Kevin O’Leary en cryptocurrencies

Kevin O’Leary, ook bekend als Mr. Wonderful, is een andere prominente figuur die in de loop der jaren gemengde gevoelens heeft getoond ten aanzien van de cryptocurrency-industrie. Zijn eerste mening over de wereld van crypto kwam in 2019 toen hij Bitcoin omschreef als “waardeloos”. Hij noemde het ook “vuilnis omdat je er niet in grote hoeveelheden in en uit kunt komen”.

Begin 2021 maakte hij echter een ommekeer en zei hij respect te hebben voor de koningsmunt. Een paar maanden later kondigde hij zijn intrede in het BTC-ecosysteem aan door er 3% van zijn portefeuille aan toe te wijzen.

NFT’s worden potentieel groter dan BTC

Tijdens een interview op 5 januari voor CNBC sprak O’Leary over non-fungible tokens en hun potentiële groei in de volgende jaren. Net als in 2021 zullen NFT’s zeer populair blijven en zelfs een grotere markt kunnen worden dan Bitcoin, meende de Canadees.

Zijn geloof in digitale verzamelobjecten komt voort uit het idee dat ze het eigendom kunnen bewijzen van echte items, zoals auto’s of horloges. Hij zei het volgende hierover:

“Je zult de komende jaren veel beweging zien op het gebied van authenticatie- en verzekeringspolissen en overdrachtsbelastingen voor onroerend goed, waardoor NFT’s mogelijk een veel grotere, meer vloeiende markt worden dan alleen Bitcoin.”

Tot slot gaf O’Leary aan dat hij “in beide kanten van de vergelijking investeert”, wat aangeeft dat hij op beide markten ingezet heeft.

Geen fan van Dogecoin

Afgezien van Bitcoin en non-fungible tokens, is O’Leary een groot voorstander van andere digitale activa, waaronder Ethereum (ETH), Solana (SOL) en Circle’s stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar – USDC.

Er is echter één token waar hij geen voorstander van is, namelijk Dogecoin (DOGE). Volgens Mr. Wonderful is investeren in de meme-cryptocurrency niet anders dan gokken. Hij ging verder en zei dat DOGE geen inherente waarde heeft en als pure speculatie moet worden geclassificeerd:

“Als je speculeert op iets als Dogecoin – dat is niet anders dan naar Las Vegas gaan en je geld op rood of zwart zetten – is het pure speculatie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!