Ethereum

Kevin O’Leary is bullish op Ethereum vanwege EIP-1559

De bekende investeerder en tevens Shark Tank host, Kevin O’Leary, heeft zijn lof geuit over Ethereum. Ook sprak hij over de pas gelanceerde London hard fork. Het Ethereum netwerk heeft met de nieuwe hard fork vijf Ethereum-verbeteringsvoorstellen (EIP’s) geïmplementeerd, en van deze vijf was EIP-1559 zeker de meest besproken.

EIP-1559 belooft de hoge schommelingen in transactiekosten te stabiliseren. Daarnaast zal het Ether ook een deflatoire activa maken, door extra ETH uit de circulatie te verbranden. Velen voorspelden dat het verbranden van Ether een bullish effect zou hebben op de prijs. O’Leary zei het volgende hierover:

“Het introduceerde een zeer belangrijke verandering in de theorie van het monetair beleid. Blijkbaar gaan de vergoedingen die gebruikers betalen om transacties te verzenden naar de mijnwerkers, maar na deze verbetering zullen de kosten in plaats daarvan worden verbrand. Als je dit combineert met EIP-3675, die het netwerk overschakelt naar proof of stake, en het komt in een paar maanden, wordt Ethereum deflatoir.

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Dit betekent dat het aantal bestaande munten zal beginnen af te nemen. Als Bitcoin gezond geld is vanwege het plafond van 21 miljoen munten, geniet Ethereum nu van hetzelfde voordeel. Ethereum zal worden gezien als een traditioneel bedrijf en het zou zo kunnen worden geanalyseerd.”

O’Leary verwees naar het effect van EIP-1559. In plaats van dat de vergoedingen naar miners gaan, worden ze nu verbrand of permanent uit de circulatie verwijderd. Meer dan 21.567 ETH ($68 miljoen) is sinds donderdag verbrand. Hierdoor is de Ethereum koers in zeven dagen tijd met meer dan 20% gestegen.

O’Leary vergeleek het met een bedrijf dat winstgevend wordt, met meer inkomsten dan uitgaven. Winsten die worden verbrand, is gelijk aan het distribueren van stockdividend aan aandeelhouders. Net als sommige andere grote investeerders, veranderde O’Leary zijn mening over BTC toen de koers tijdens de coronapandemie in 2020 toenam. Hij noemde Bitcoin in 2019 rotzooi, maar in 2021 maakte hij bekend dat hij 3% van zijn portefeuille in Bitcoin heeft geïnvesteerd.

Collega-investeerder is ook dol op Ethereum

Mark Cuban, collega van O’Leary bij Shark Tank, is ook een groot voorstander van Ethereum. In maart vertelde hij in The Delphi Podcast waarom hij Ethereum bezit. Hij gaf tevens aan dat hij spijt heeft dat hij niet eerder besloten had om ETH te kopen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN