RBI cryptocurrency

Mark Zuckerberg: India gaat een kernrol spelen in de metaverse

Tegenwoordig draait 90% van het gesprek in de cryptocurrency-markt om de metaverse, die zal worden aangedreven door Web 3.0-technologieën, waaronder cryptocurrencies, blockchain en NFT’s. Afgezien van toonaangevende crypto-kandidaten zoals The Sandbox (SAND) en Decentraland (MANA), hebben grote tech-reuzen zoals Facebook besloten om hun eigen metaverse te ontwikkelen.

De social media-gigant heeft zichzelf onlangs omgedoopt tot Meta om zijn toewijding aan de missie te tonen en ontwikkelt al zowel hardware als software voor de virtuele wereld. Meta CEO Mark Zuckerberg woonde tevens onlangs een evenement bij in India rond de toekomstplannen van het bedrijf en merkte op dat India een kernrol zal spelen in de metaverse. Hij gaf het volgende aan:

“We denken na over hoe de volgende generatie eruit zal zien in termen van waar deze makers en ontwikkelaars vandaan zullen komen die de basis van de metaverse gaan bouwen. Ik denk dat het duidelijk is dat India daar een groot deel van gaat uitmaken.”

De opmerkingen van de Zuckerberg komen ook op de hielen van het openen van een nieuw kantoor in India, dat naar verluidt het eerste dergelijke zelfstandige kantoor in Azië is. In de komende drie jaar is de organisatie van plan om een kleine ondernemingen en ondernemers op te leiden, evenals talloze ontwikkelaars.

Tevens prees Zuckerberg ook de Indiase game-industrie en zei dat deze de afgelopen jaren snel is getransformeerd. De CEO van Meta is van mening dat de ontwikkeling van de Indiase game-industrie het platform kan helpen zijn talentenpool te laten groeien voor de metaverse waar play-to-earn en NFT-gaming de trend is.

Meta is niet de enige techgigant die India ziet als een belangrijke bijdrager in het Web 3.0-tijdperk, in feite hebben de afgelopen jaren veel gerenommeerde durfkapitaalbedrijven en cryptoplatformreuzen geïnvesteerd in de Indiase cryptobedrijven, of het nu Coinbase of a16z is. India’s pool van ontwikkelaars en human resources is over de hele wereld bekend, en met de juiste regelgeving heeft het land een enorm potentieel om in de nabije toekomst een grote kracht te worden.

Gelukkig is de Indiase regering momenteel hard bezig om cryptocurrencies te reguleren. Het kondigde onlangs nog aan dat het heeft besloten cryptocurrencies niet te verbieden. Integendeel, digitale activa zullen nu worden erkend als een geheel nieuwe activaklasse en zullen dus als zodanig worden gereguleerd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN