India crypto verbod

India gaat cryptocurrencies behandelen als geheel nieuwe activaklasse

Crypto-investeerders in India hebben recentelijk goed nieuws ontvangen omdat het land heeft besloten cryptocurrencies niet te verbieden. Integendeel, digitale activa zullen nu worden erkend als een geheel nieuwe activaklasse en zullen dus als zodanig worden gereguleerd.

Het nieuws komt als een opluchting voor de crypto-supporters van het land, aangezien het er naar uitzag dat er wellicht een cryptocurrency-verbo zou komen in het land. Het mag dan ook duidelijk zijn dat het een flinke strijd is geweest die al een paar jaar aan de gang was. De Indiase minister van Financiën, Nirmala Sitharaman, zei afgelopen maand nog in een antwoord aan de Lok Sabha, het parlement van het land, dat de regering absoluut niet probeert Bitcoin als een valuta in het land te beschouwen. Ze gaf toendertijd echter ook niks aan over een eventueel verbod.

Er is echter duidelijk geworden dat er een nieuw wetsvoorstel wordt ingediend dat digitale valuta’s onder een nieuw en uniek label plaatst, terwijl mensen nog steeds de mogelijk blijven houden om te investeren in de ontluikende sector. Er zijn echter een paar regels die moeten worden gevolgd.

Om te beginnen zullen, zoals aangegeven, Bitcoin en andere cryptocurrencies niet worden erkend als wettig betaalmiddel, wat in veel opzichten het meest teleurstellende aan het voorstel is, aangezien deze activa aanvankelijk waren ontworpen om creditcards, fiat-valuta’s en cheques opzij te duwen en te worden gebruikt om goederen en diensten te kopen.

Daarnaast zijn buitenlandse crypto-investeringen niet toegestaan. Van alle handelaren wordt verwacht dat ze hun digitale activa overdragen aan lokale beurzen. Met andere woorden, als je in India bent en in crypto investeert, moeten je activa worden bewaard op een beurs in India.

Zoals te lezen is, is het wetsvoorstel verre van perfect, maar het lijkt veel dingen op te helderen en het is niet bedoeld om crypto-investeringen ronduit te verbieden. Mensen zullen nog steeds de kans krijgen om digitale valuta te bezitten en regelmatig te handelen, op voorwaarde dat ze dit doen binnen de grenzen van hun eigen land.

Het nieuws is dan ook in veel opzichten goed, gezien de vele angsten waar beleggers in digitale valuta al een tijdje mee te maken hebben in India. De problemen begonnen in 2018 toen de Reserve Bank of India (RBI) verklaarde dat bedrijven in digitale valuta geen gebruik zouden mogen maken van de diensten en tools van standaard financiële instellingen, zoals banken. Twee jaar later werd deze regel door het Hooggerechtshof van het land als ongrondwettelijk beschouwd, hoewel er vanaf dat moment sprake was van een volledig crypto-verbod, en handelaren maken zich hier al meer dan een jaar zorgen over.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN