Parkeerkosten cryptocurrencies

Betaal parkeerkosten in Antwerpen en Brussel met cryptocurrencies

De in België gevestigde blockchain-startup Seety heeft aangekondigd dat het mogelijk gaat maken om parkeerkosten in cryptocurrencies te betalen in Antwerpen en Brussel. Dit volgens een artikel dat vandaag op DataNews verscheen.

Seety-gebruikers kunnen vanaf vandaag (donderdag 2 september 2021) Bitcoin (BTC) gebruiken om parkeerkosten te betalen op locaties in beide steden. Naast Bitcoin kunnen klanten ook cryptocurrencies gebruiken zoals Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Dogecoin (DOGE) en Litecoin (LTC), evenals stablecoins zoals Dai (DAI) en USD Coin (USDC).

Klanten die crypto willen gebruiken om te betalen voor een parkeerplaats, zullen de cryptocurrencies gebruiken om Seety-tegoeden te kopen op het platform van het bedrijf. Volgens het rapport zal het gebruik van crypto voor de klant geen extra kosten met zich meebrengen.

Het bedrijf is een van de bedrijven die is opgestart door het Belgische acceleratorprogramma Start it @KBC. De Seety-app heeft naar verluidt ruim 355.000 gebruikers in België en Nederland en streeft naar een jaaromzet van meer dan 2 miljoen euro tegen 2022.

Tegenwoordig worden crypto-betalingsopties voor microtransacties steeds populairder, hoewel aanzienlijke hindernissen een bredere adoptie nog steeds in de weg staan. Voor het bedrijf is het gebruik van crypto om te parkeren dan ook een indicatie van hoe cryptocurrencies uiteindelijk meer geaccepteerd zullen worden in alledaagse microtransacties. Seety verwacht echter dat crypto-adoptie nog verder zal groeien zodra de cryptocurrencies milieuvriendelijker worden.

Daarnaast helpen crypto-creditcards en stablecoins ook om het proces van het uitgeven van cryptocurrencies te vereenvoudigen, terwijl het voor verkopers gemakkelijker wordt om cryptocurrency-betalingsopties op hun platforms aan te bieden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN