Hoe kan ik het beste investeren in cryptocurrencies?

De markt van cryptocurrencies is anno 2021 al een stuk volwassener dan dat de markt in bijvoorbeeld 2016 was. De vraagtekens rondom de toekomstbestendigheid van de digitale valuta’s zijn grotendeels weggenomen en steeds grotere bedrijven mengen zich zich dan ook in deze markten. Dit maakt de markt dan ook ontzettend interessant voor investeerders zoals jij en ik!

Steeds meer mensen investeren dan ook in cryptocurrencies. Anno 2021 zijn er echter zo ontzettend veel cryptocurrencies dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Om je hier een beetje in op weg te helpen geven we je in deze blog enkele tips op het gebied van de aanschaf van cryptocurrencies. 

Brokers

Je cryptocurrencies kopen doe je bij een broker. Het verschil in de broker zit hem met name in de kostenstructuur van de verschillende brokers en de betrouwbaarheid van de brokers. In Nederland kun je de betrouwbaarheid van de brokers makkelijk afmeten aan het feit of deze een officiële registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) hebben.

Op het gebied van kosten zul je de verschillende brokers goed met elkaar moeten vergelijken. De ene broker vraagt namelijk geen transactiekosten als het gaat om het verhandelen van cryptocurrencies maar bijvoorbeeld weer heel veel voor het storten van geld op je crypto rekening. Afhankelijk van je eigen handelsgedrag kun je bepalen welke broker voor jou de meest gunstige kostenstructuur heeft. 

Spreiding coins

Net als bij reguliere aandelen kun je in cryptocurrencies het beste je vermogen zo goed mogelijk spreiden. De spreiding dient plaats te vinden over Bitcoin, altcoins en stablecoins. Omdat Bitcoin de oudste cryptocurrency is en deze niet zal verdwijnen raden we iedereen aan om sowieso Bitcoin te kopen. Deze zal met de tijd alleen maar meer waard worden en is daardoor altijd een relatief veilige investering.

Met altcoins worden alle cryptocurrencies bedoeld die geen Bitcoin of stablecoins zijn. Probeer hierin een aantal mooie projecten te kiezen waarin je wilt investeren en koop dan de cryptocurrencies die aan dit project verbonden zijn. De meest bekende en grootste altcoin is momenteel Ethereum. Dit is dan ook een relatief veilige altcoin om te kopen.

Stablecoins zijn cryptocurrencies die gekoppeld zijn aan reguliere valuta’s. Zo koop je een online vorm van de euro of de dollar! Met deze stablecoins kun je ontzettend snel schakelen binnen de crypto markt omdat je niet eerst je normale valuta’s om hoeft te zetten in cryptocurrencies. Daarnaast kun je de stablecoins gebruiken om te staken. Je voegt de coins toe aan een staking pool en hier ontvang je al snel zo’n 5% ‘rente’ per jaar op! Dit is een stuk meer dan bij de bank en hierdoor is deze vorm van rente vangen ontzettend populair onder crypto investeerders.

Mocht je meer willen weten over wat cryptocurrencies precies zijn en welke projecten momenteel interessant kunnen zijn, dan kan je altijd een blik werpen op onze kennisbank. Hier hebben wij verschillende artikelen geschreven over crypto-projecten, zoals Ripple, Cardano, Solana en meer.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!