Ethereum 2.0 is weer een stap dichterbij

De meesten onder ons hebben al wel vernomen dat Ethereum (ETH) een grote verandering aan het ondergaan is. De blockchain wordt namelijk naar de zogeheten Ethereum 2.0 blockchain gemigreerd. Ethereum 2.0 vervangt het huidige, rekenintensieve proof-of-work-consensusmechanisme door een proof-of-stake-mechanisme.

Nu is echter het nieuws naar buiten gekomen dat de lancering van Ethereum 2.0 een ​​stap dichterbij is, met de eerste succesvolle mining en validatie van een blok op het testnet.

Ethereum 2.0 komt er aan

De verwachting is dat Ethereum 2.0 veel sneller en schaalbaarder zal zijn bij de lancering, die voorlopig is gepland voor juli van dit jaar. De verbeterde schaalbaarheid komt door de implementatie van sharding. Dit proces verdeelt het Ethereum-netwerk in kleinere nodes om sneller transacties af te handelen.

Prysmatic Labs, een technisch team dat werkt aan de Ethereum 2.0, lanceerde medio april het Ethereum 2.0 Topaz-testnet, dat het vorige testnet genaamd Sapphire verving. Met een testnet kunnen ontwikkelaars de stabiliteit en functionaliteit van een blockchain testen vóór de publieke lancering.

Een of twee herstarts

Mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin tweette, merkt op dat dit waarschijnlijk nog niet helemaal “THE Multiclient Testnet ™” is, aangezien we waarschijnlijk binnenkort één of twee herstarts zullen doen om meer kansen te hebben om het genesis-mechanisme te testen. “Maar toch, enorme vooruitgang en uitstekend werk van Prysmatic Labs”, voegde hij eraan toe.

Hij tweette het volgende:

Afgelopen maand voltooide de auditor Least Authority een audit van Ethereum 2.0 en prees de “goed doordachte” specificaties. Het bureau had echter wel wat verbeterpunten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!