Ripple CTO ondervraagd over mogelijke connectie met Satoshi Nakamoto

De Chief Technology Officer (CTO) bij Ripple, David Schwartz, kreeg tijdens de jaarlijkse XRP Las Vegas 2024-conferentie opnieuw vragen over een mogelijke connectie met Satoshi Nakamoto.

De Bitcoin whitepaper werd onder deze naam uitgebracht op 31 oktober 2008. Satoshi Nakamoto is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een onbekend persoon of meerdere personen die Bitcoin (BTC) hebben ontwikkeld. 

In een filmpje dat gedeeld is op X, zie je hoe een persoon David Schwartz ondervraagt. Daarbij geeft de persoon aan dat hij hem een aantal vragen zal stellen en zal letten op zijn reactie, uitdrukking en lichaamstaal.

David Schwartz staat bekend om zijn bijdragen aan cryptografieën en is één van de oorspronkelijke architecten van de XRP Ledger. Samen met Arthur Britto en Jed McCaleb reageerde hij op vragen over zijn vermeende identiteit als Nakamoto met een resolute ontkenning.

Schwartz benadrukte dat hij pas in 2011 bewust werd van Bitcoin en zei dat hij had gehoopt dat hij de digitale valuta eerder had ontdekt. Daarnaast beweerde hij dat hij niet bekend was met de Qt-interface.

Dit is een belangrijk onderdeel van de vroege Bitcoin-code, waardoor hij verder afstand nam van elke associatie met Satoshi Nakamoto. Hij merkte echter op dat Nik Bougalis, de voormalige technisch directeur van Ripple, over de vereiste kennis beschikte, wat tot speculatie leidde.

“De enige vaardigheid die ik mis is dat ik Qt niet ken. Maar ik ben er vrij zeker van dat @nbougalis Qt kent. Dus als je wilt speculeren dat Nik en ik Satoshi zijn (of twee van de vier Satoshi of wat dan ook), is dat plausibel. Niet waar, maar wel plausibel.”

Nadat Schwartz verschillende keren heeft uitgelegd dat het ‘niet waar, maar plausibel’ is met betrekking tot elke mogelijke associatie met Satoshi, zijn er weer nieuwe discussies opgelaaid. De zoektocht naar de identiteit van Satoshi Nakamoto gaat nog steeds door.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!