Bitcoin en Ethereum dalen terwijl crypto-liquidaties de $150 miljoen bereiken

De prijzen van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zijn beide op vrijdagochtend sterk gedaald, wat leidde tot een nieuwe golf van het liquidaties van long posities. Dit resulteerde in totale crypto-liquidaties die de afgelopen 24 uur meer dan 150 miljoen dollar bedroegen, aldus CoinGlass.

Binnen een uur zakte Bitcoin met meer dan $2.000, van boven de $63.000 naar een laagste punt van de dag op $60.890, aldus CoinGecko. Het heeft zich enigszins hersteld naar $61.130 op het moment van dit schrijven en is meer dan 1% gedaald ten opzichte van gisteren.

Tegelijkertijd is Ethereum over de laatste dag met 2% verminderd, dalend van $3.027 naar $2.927 samen met de val van Bitcoin. Sindsdien is het licht opgeklommen naar $2.940, maar blijft het nog steeds onder het niveau sinds 1 mei.

De specifieke oorzaken van de prijsdalingen van deze vooraanstaande cryptocurrencies zijn nog onduidelijk. Verscheidene andere belangrijke munten, waaronder Solana (SOL) verloren ook aan waarde deze ochtend; Solana zakte weer onder de $150 na die prijs eerder op vrijdag te hebben herwonnen.

In het afgelopen uur alleen al zijn er long posities met een waarde van meer dan $62 miljoen geliquideerd. Gedurende de afgelopen 24 uur bereikte het totaal aan liquidaties van zowel long- als shortposities net iets boven de $150 miljoen voor alle vooraanstaande cryptocurrencies. Long posities zijn speculaties op een prijsstijging van de betrokken munt, terwijl short posities inzetten op een daling van de prijs

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!