Donald Trump’s omslag naar het omarmen van cryptocurrencies

Sinds 2021 heeft het standpunt van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump over cryptocurrencies een opmerkelijke verandering doorgemaakt. Hoewel hij aanvankelijk sceptisch was, lijkt Trump nu de wereld van cryptocurrency te omarmen. Zijn lancering van eigen NFT’s en het accepteren van donaties in cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en meme-munten zoals Jeo Boden (BODEN) onderstrepen deze verandering. Dit nieuwe perspectief sluit aan bij een bredere trend binnen de Republikeinse Partij, die zich steeds meer openstelt voor cryptocurrencies.

Overwinning van Trump kan de Bitcoin prijs doen stijgen

De hernieuwde steun van Trump voor cryptocurrency heeft speculatie veroorzaakt over de potentiële impact ervan op Bitcoin als hij een tweede termijn als president behaalt. Een gerenommeerd platform voor kunstmatige intelligentie, OpenAI’s ChatGPT, werd gevraagd om de mogelijke effecten van een Trump-overwinning in 2024 te analyseren. ChatGPT suggereerde dat een overwinning van de Republikeinen een stijging van BTC zou kunnen veroorzaken.

Het AI-model wees op Trump’s pro-cryptocurrency standpunt, de kans op deregulering onder zijn regering, en een gunstiger regelgevend klimaat als factoren die kunnen bijdragen aan een mogelijke stijging van de Bitcoin-prijs. Hoewel aanvankelijk moeite werd gedaan om Trump’s evoluerende standpunt over cryptocurrency te begrijpen, paste ChatGPT uiteindelijk zijn analyse aan om rekening te houden met recente ontwikkelingen.

ChatGPT voorspelde dat in een scenario waarin Trump wint, de prijs van Bitcoin mogelijk tussen de $80.000 en $90.000 zou kunnen liggen.

Er werd ook een neerwaarts scenario geschetst

Ondanks de pro-cryptocurrency retoriek waarschuwde ChatGPT voor aanhoudende regelgevende onzekerheid onder het bewind van Trump. Deze onzekerheid zou het vertrouwen van investeerders kunnen schaden en een terugval naar een lagere prijsklasse van tussen $50.000 en $60.000 voor BTC kunnen veroorzaken.

Het AI-model benadrukte tevens de neiging van politici om niet volledig aan hun verkiezingsbeloften te voldoen, wat een bijdragende factor kan zijn aan mogelijke neerwaartse verwachtingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!