Bitcoin koers daalt, echter is er ook positiviteit te bespeuren

De extreme verkoopdruk zorgde voor $1,6 miljard aan liquidaties op de BTC-markt en zorgde ervoor dat de Bitcoin koers een dagelijks dieptepunt bereikte van $3.850. Hoewel de munt van dit dieptepunt terugkeerde, heeft de koers beleggers nog geen verlichting gegeven. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op ongeveer $5.200.

Bron: TradingView

Ondanks een dalende markt is het aantal actieve adressen op Bitcoin gestegen naar een nieuw record voor 2020. Volgens dataprovider Coin Metrics heeft het aantal adressen op de blockchain van Bitcoin 909.601 bereikt. Verder steeg het transactievolume ook op 12 maart, naar een waarde van 2,35 miljoen BTC.

Bron: Glassnode

Naarmate de actieve adressen een nieuw hoogtepunt bereiken, bereikte het aantal Bitcoin-adressen met één of meer BTC’s op 11 maart een recordhoogte. Het aantal BTC-houders dat een of meer BTC’s bezit, bereikte 795.630 en overtrof daarmee zijn vorige ATH op 795.300 op 10 maart, aldus Glassnode op Twitter.

Verder duidde het aantal transacties, dat in januari een klap had gekregen, op verhoogde activiteit en liet het sterke cijfers zien. Op 12 maart bedroeg het aantal transacties 346.057. Bovendien hebben de twee statistieken, die de gezondheid van het netwerk, de hash snelheid en de moeilijkheidsgraad bepalen, ook de impact van de bear-aanval opgemerkt.

Op 11 maart, toen de Bitcoin koers begon te dalen, daalde de hash snelheid naar 97,91 TH/s. Op 12 maart herstelde het zich echter snel. De geregistreerde waarde van de hash snelheid was 124,25 TH/s. Samen met de hash snelheid steeg ook de moeilijkheidsgraad tot een recordhoogte.

Bron: Coin Metrics

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!