$1,6 miljard geliquideerd op BitMEX

De prijs van Bitcoin (BTC) daalde van meer dan $7.400 naar een dieptepunt van onder de $4.000 in een periode van 24 uur, voordat hij tijdens de pers herstelde tot meer dan $5.500. De prijscrash zorgde er gisteren al voor dat meer dan $665 miljoen geliquideerd werd op BitMEX. Dit is echter, na de crash van afgelopen nacht opgelopen tot meer dan $1,6 miljard.

Volgens gegevens van Datamish werd er gisteren, 12 maart, voor een totaal van $1,17 miljard aan longs geliquideerd, tijdens de zogenaamde ‘Black Thursday’ die de prijs van BTC liet crashen. De cryptocurrency ging echter door met dalen en behaalde een dieptepunt van bijna $3.800, wat tevens betekende dat de liquidaties doorgingen. Dit zorgt voor een tussenstand van ruim $1,6 miljard aan liquidaties.

Bron: TradingView

Niet alleen de crypto-markt

Andere cryptocurrencies vergezelden de prijsdaling van Bitcoin, waardoor de cryptocurrency-ruimte in 24 uur ongeveer $93,5 miljard verloor. Aangenomen wordt dat achter de prijsdaling verschillende factoren zitten, waaronder een aanzienlijke daling van alle belangrijke Amerikaanse aandelenindices, die deze week voor het eerst in tien jaar tijd een bearmarkt in gingen. Het gemiddelde van Dow Jones Industrial daalde met 10%, de grootste daling sinds de Black Monday in 1987. Deze dalingen gingen door, zelfs nadat de Federal Reserve een plan voor de aankoop van obligaties had aangekondigd.

Bovendien heeft de Wereldgezondheidsorganisatie de COVID-19 tot een pandemie verklaard en als reactie op de situatie onthulde de Amerikaanse president Donald Trump een reisverbod van Europa naar de Verenigde Staten, waarvan het Verenigd Koninkrijk werd uitgesloten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!