Telegram Open Network

Telegram vraagt de rechtbank om de SEC beschuldigingen te verwerpen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Telegram heeft een nieuw pleidooi bij een Amerikaanse rechtbank gedaan om de ​​actie van de Securities and Exchange Commission (SEC) in te laten trekken, die beweert dat de nog te lanceren token een effect is. Dit volgens een artikel dat op woensdag 13 november op CoinDesk geplaatst werd.

Telegram weerlegde in de rechtbank alle beschuldigingen van de zaak die de SEC vorige maand heeft aangespannen.

De aanklacht van de SEC

De SEC diende haar aanklacht in bij de federale rechtbank in Manhattan, waarin het de beklaagden beschuldigde van het overtreden van twee registratiebepalingen van de Securities Act en streefde naar noodhulp, evenals permanente bevelen, overgave met vooroordelingen en civiele boetes.

Volgens de beschuldigingen van de SEC verkocht Telegram Group Inc. ongeveer 2,9 miljard crypto-tokens, genaamd gram’s, aan 171 kopers over de hele wereld, waaronder 39 in de Verenigde Staten.

Telegram zei dat het tegen het einde van vorige maand zijn blockchain-aangedreven service (Telegram Open Network) zou lanceren en de tokens vóór die tijd zou leveren. Echter zijn de gram tokens, door de zaak, nog steeds niet uitgegeven of gedistribueerd aan investeerders.

De verklaringen

Telegram zei het volgende:

“De SEC’s claims zijn ongegrond omdat de private plaatsing van Telegram bij zeer geavanceerde, erkende investeerders werd uitgevoerd, op basis van geldige vrijstellingen voor registratie onder de federale effectenwetgeving, en Grams zullen geen effecten zijn wanneer ze worden gecreëerd op het moment van lancering van de TON Blockchain.”

De SEC zei het volgende:

“We hebben herhaaldelijk verklaard dat uitgevers (van tokens) de federale effectenwetgeving niet kunnen vermijden door hun product te labelen als cryptocurrency of een digitale token. Telegram streeft ernaar de voordelen van een openbaar aanbod te verkrijgen, zonder te voldoen aan de lang gevestigde regelgevingen die zijn ontworpen om het beleggende publiek te beschermen.”

Telegram is het hier niet mee eens en zei het volgende:

“De SEC heeft beziggehouden met onjuiste regulering door handhaving, geen duidelijke begeleiding en geen eerlijke kennisgeving heeft gegeven van haar opvattingen over welk gedrag een schending van de federale effectenwetgeving is en heeft nu ad hoc een juridische positie ingenomen die in strijd is met het precedent van de rechter en de publiekelijk geuite opvattingen van zijn eigen hoge ambtenaren.”

De SEC heeft niet de juiste begeleiding verstrekt

Telegram beweerde verder dat het “vrijwillig” de SEC benaderd had om advies te vragen, om te voorkomen dat de federale effectenwetgeving zou worden overtreden. Toch ‘heeft de SEC de juiste begeleiding niet verstrekt, voordat deze handhavingsactie werd opgezet.

Het bedrijf benadrukte nogmaals dat zijn gram tokens nog niet zijn gemaakt, bewerend dat “als en wanneer ze dat doen, ze een valuta en/of commodity zullen zijn en geen effecten, onder de federale effectenwetgeving.”

Telegram gaf toe dat het geen registratieverklaring bij de SEC heeft ingediend omdat dit, volgens de federale effectenwetgeving, niet verplicht was. Hierdoor vroeg de firma de rechtbank om de vordering tot opheffing van de SEC te weigeren en de vorderingen tegen haar af te wijzen.

De zaak zal niet beslist worden tot tenminste 18–19 februari, wanneer de volgende hoorzitting zal plaatsvinden.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram! 

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN