Wat is Telegram Open Network (TON)?

Het TON-project is een gedecentraliseerd applicatie- en berichtenplatform en is ontwikkeld door het team van Telegram. De blockchain zal worden geïntegreerd in de berichtenapp, die door meer dan 200 miljoen mensen wordt gebruikt. Telegram heeft tijdens zijn ICO, die in 2018 gehouden werd, meer dan $1,7 miljard opgehaald.

Tevens heeft het bedrijf een nieuwe programmeertaal, genaamd Fift, geïntroduceerd. De taal is specifiek ontworpen voor het ontwikkelen en het beheren van smart contracts op de TON-blockchain en voor interactie met de TON Virtual Machine (TVM).

TVM voert op zijn beurt smart contract codes uit in de TON-blockchain, die alle bewerkingen ondersteunt die nodig zijn om inkomende berichten en persistente gegevens te ontcijferen, en om nieuwe berichten te maken en persistente gegevens te wijzigen.

Het bedrijf is tevens van plan om zijn eigen token, genaamd Gram-token, te lanceren.

Ben je benieuwd naar andere cryptocurrency begrippen? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Facebook.