Amerikaanse SEC dient aanklacht in tegen Telegram

De Amerikaanse Security and Exchange Commission heeft een noodactie ingediend en heeft op zijn minst een tijdelijk beperkingsbevel ingediend tegen Telegram.

Volgens de beschuldigingen verkocht Telegram Group Inc. ongeveer 2,9 miljard crypto-tokens, genaamd gram’s, aan 171 kopers over de hele wereld, waaronder 39 in de Verenigde Staten. Telegram zei dat het tegen het einde van deze maand zijn blockchain-aangedreven service (Telegram Open Network) zou lanceren en de tokens vóór die tijd zou leveren.

De SEC diende haar aanklacht vandaag in bij de federale rechtbank in Manhattan, waarin het de beklaagden beschuldigd van het overtreden van twee registratiebepalingen van de Securities Act en streeft naar noodhulp, evenals permanente bevelen, overgave met vooroordelingen en civiele boetes.

Stephanie Avakian, co-directeur van de SEC’s Division of Enforcement, zei in een verklaring:

“Deze noodactie is bedoeld om te voorkomen dat Telegram de Amerikaanse markten overspoelt met digitale tokens, waarvan we beweren dat ze onwettig zijn verkocht. We beweren dat de gedaagden hebben nagelaten beleggers informatie te verstrekken over Grams en de bedrijfsvoering van Telegram, de financiële toestand, risicofactoren en management die de effectenwetgeving vereist.”

In hoeverre deze actie van de SEC invloed heeft op het bedrijf, valt nog te bezien.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram!