Solana is “46 keer sneller dan Ethereum”, aldus CoinGecko

In een nieuwe publicatie zegt CoinGecko dat Solana (SOL) maar liefst 46 keer sneller is dan zijn rivaal Ethereum (ETH), het op één na grootste digitale bezit qua marktkapitalisatie, waardoor het de snelste grote blockchain op de markt is. Het beschrijft het als volgt:

“Solana heeft bewezen de snelste te zijn onder de grote blockchains, waarbij de werkelijke dagelijkse gemiddelde transacties per seconde (TPS) op 6 april van dit jaar een recordhoogte van 1.504 bereikten, te midden van de memecoin-manie.

Dit maakt Solana 46 keer sneller dan Ethereum, en meer dan vijf keer sneller dan Polygon, dat de hoogste TPS heeft onder de Ethereum-schaaloplossingen.

Ondanks dat Solana gerangschikt staat als de snelste blockchain, heeft Solana nog steeds slechts 1,6% van zijn theoretische maximale snelheid van 65.000 TPS bereikt.”

Uit de statistieken van CoinGecko blijkt dat de hoogste doorvoer van Solana 1.053,7 TPS was, terwijl die van Ethereum slechts 22,70 TPS bedroeg. Uit de gegevens blijkt ook dat Ethereum en zijn top 10 Layer-2-schaaloplossingen slechts 500 TPS combineren. Het rapport gaat verder met:

“In totaal registreerden Ethereum en zijn tien grootste schaaloplossingen een totale reële TPS van 500, waardoor hun gecombineerde verwerkingssnelheid hoger lag dan BSC (Binance Smart Chain), maar nog steeds langzamer dan Solana en Sui.”

Andere snelle blockchains op de lijst van CoinGecko zijn Sui Network (SUI) Binance Smart Chain (BSC), Polygon (MATIC), Toncoin (TON), Tron (TRX), Near Protocol (NEAR) en Avalanche (AVAX).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!