Glassnode-oprichters voorspellen “enorme beweging” voor altcoins

Technische signalen wijzen erop dat er binnenkort een explosie van altcoinprijzen aan de horizon staat, volgens ervaren crypto-analisten.

De medeoprichters van Glassnode, Jan Happel en Yann Allemann, die op het socialemediaplatform X bekendstaan onder de naam Negentropic, vertellen hun 62.800 volgers dat altcoins waarschijnlijk op het punt staan om een “enorme beweging” te maken.

De analisten zeggen dat ALTS (TOTAL3), dat de totale marktkapitalisatie van crypto-activa vertegenwoordigt, exclusief Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en stablecoins, klaar lijkt om te stijgen nu zowel de maandelijkse relatieve sterkte-index (RSI) als de indicator voor het convergentie-divergentie voortschrijdend gemiddelde (MACD) mogelijk hun dieptepunt hebben bereikt:

“BTC heeft wat terrein herwonnen na de daling van de afgelopen weken en is nu hoger uitgebroken. Ook de SP&500 en Nasdaq lijken op weg om verder te stijgen. Maar hoe zit het met de ALTS? Technisch gezien lijkt het erop dat we aan de vooravond staan van een enorme beweging. De RSI en MACD indicatoren suggereren dat de bodem is bereikt – en dat er binnenkort een grote stijging kan beginnen. Hoeveel procent zullen we deze keer zien in de mogelijke rally naar nieuwe hoogtes voor ALTS?”

De RSI en de MACD zijn momentumoscillatoren die worden gebruikt om potentiële gebieden van trendomkeringen te spotten.

Kijkend naar Bitcoin, zeggen de analisten dat BTC nog steeds binnen een groot pennantpatroon zit, wat traditioneel een geleidelijk vernauwende consolidatie suggereert voordat de volgende beweging omhoog plaatsvindt:

“BTC lijkt nog steeds op het punt te staan om HOGER te schieten! De kaars van vorige week was een Omkeerkaars – een Hamer met een lange Lont. De prijs is teruggekeerd in de Pennantstructuur. Deze kaars domineert nog steeds de structuur. De terugval van deze week lijkt dus een gezonde correctie voor een hogere beweging. Correcties trekken vaak terug tot 50% of 61,8% van de vorige impulsbeweging.”

Bron: Negentropic/X

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin tegen $61.038.

Enkele dagen geleden rapporteerde CryptoBenelux al dat volgens de medeoprichters van Glassnode, Bitcoin zou kunnen stijgen naar $82.500. Naast deze voorspellingen zijn er ook andere analisten die optimistisch zijn over de toekomst van verschillende altcoins. Zo heeft Altcoin Sherpa positieve verwachtingen over de prijsontwikkelingen van memecoins, terwijl Immoral stijgingen voorspelt voor zowel Chainlink (LINK) als Solana (SOL).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!