Glassnode-oprichters voorspellen Bitcoin koers van $85.200 vóór de zomer

De oprichters van crypto-analyseplatform Glassnode geven aan dat de Bitcoin koers vóór de zomer de $85.200 kan bereiken als de technische opzet klopt.

In een nieuw bericht op X (voorheen Twitter) zeggen de medeoprichters van Glassnode, die op X actief zijn onder het account Negentropic, tegen hun 62.800 volgers dat de koningsmunt uit een bullish wimpelpatroon lijkt te breken. Ze beschrijven het als volgt:

“BTC [is] momenteel bezig met het doorbreken van de trendlijn van de wimpel en de 50 Daily SMA (eenvoudig voortschrijdend gemiddelde). Wanneer het niveau van $65.000-$66.000 wordt doorbroken, zal BTC doorschuiven naar eerst $73.500, daarna $76.500, en de kans is groot dat we vóór de zomer $85.200 zien.”

Negentropic merkt verder op dat de nummer één cryptocurrency, gemeten naar marktkapitalisatie, een bearish weekend achter de rug hadden, gekenmerkt door liquidaties van longposities. De medeoprichters van Glassnode zeggen echter dat als BTC blijft consolideren, het voorbij het weerstandsniveau van $65.000 zou kunnen schieten naar $70.000. Ze gaan verder met:

“BTC heeft zich hersteld, maar het bearish sentiment blijft bestaan. BTC herstelde zich dit weekend van het bearmarktgebied te midden van een zwakkere dollar. Toch blijft het bearish sentiment bestaan, met een signaal met een hoog risico. Liquidaties van longposities koelden de eeuwigdurende markten af. Als de consolidatie doorzet, zou een doorbraak van de weerstand van $65.000 het momentum kunnen doen herleven naar $70.000.”

Bitcoin handelt op het moment van schrijven voor $62.289, een daling van 2,22% gedurende de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!