Analist voorspelt grote stijgingen voor deze memecoins tijdens aankomende verkiezingen

Een veel gevolgde cryptohandelaar heeft onlangs aangegeven dat twee memecoins flink zouden kunnen gaan stijgen in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november.

De pseudonieme crypto-analist Altcoin Sherpa vertelde zijn 216.000 volgers op X dat de memecoins MAGA (TRUMP) en Jeo Boden (BODEN) beter zouden kunnen presteren vanwege de opwinding in het verkiezingsjaar. De analist beschreef het als volgt:

“Huidige memestrategie voor mij: concentratie in één sector, de Amerikaanse politiek. Ik bezit TRUMP en ik wil BODEN kopen. Zouden de grootste hype moeten zijn als de verkiezingen later dit jaar echt op gang komen. Trump zal voortdurend in het nieuws zijn en zijn normale capriolen uitvoeren.”

TRUMP is geïnspireerd door voormalig president Donald Trump, die zich opnieuw kandidaat stelt voor het presidentschap. BODEN is geïnspireerd door de Amerikaanse president Joe Biden, die zich kandidaat stelt voor herverkiezing tegen Trump, en verwijst naar een spelfout in zijn naam.

Ondertussen merkt blockchain-analyseplatform Santiment een duidelijke correlatie op tussen de prijsactie van de twee memecoins en het gedrag van de twee kandidaten. Het gaf het volgende hierover aan, onder vermelding van de onderstaande grafiek:

Bron: Santiment

“Een groot deel van de toeschrijving aan deze laatste memecoin-stijgingen gaat naar Donald Trump en zijn pro-crypto-aanbevelingen. Zoals blijkt, stegen de vermeldingen van Trump in de buurt van de lokale cryptocurrency-bodem, samen met Biden, die handelaars vrezen voor anti-cryptobeleid.”

TRUMP handelt op het moment van schrijven voor $5,40, een daling van meer dan 7% in de afgelopen 24 uur. BODEN handelt op het moment van schrijven voor $0,303, een fractionele daling op de dag zelf.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!