Wat zijn stablecoins?

Stablecoins zijn cryptocurrencies die ontworpen zijn om stabiel te blijven in waarde ten opzichte van andere cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), evenals traditionele valuta’s zoals de euro en de Amerikaanse dollar. Dit wordt bereikt door de waarde van de stablecoin te koppelen aan een andere stabiele activa zoals goud, de Amerikaanse dollar of een mandje van verschillende valuta’s.

Er zijn verschillende soorten stablecoins beschikbaar, waaronder op de dollar gebaseerde stablecoins, op goud gebaseerde stablecoins en op cryptocurrency gebaseerde stablecoins. Sommige stablecoins worden ondersteund door een reserve van de onderliggende activa, terwijl andere gebruik maken van smart contracts en algoritmen om de prijs te stabiliseren.

Waar worden ze voor gebruikt?

Het doel van stablecoins is om de volatiliteit van de cryptocurrency-markt te verminderen, waardoor ze aantrekkelijker zijn als een vorm van betaling en opslag van waarde. In tegenstelling tot andere cryptocurrencies zoals Bitcoin, die aanzienlijke prijsschommelingen kunnen vertonen, blijft de waarde van stablecoins over het algemeen stabiel en voorspelbaar.

Stablecoins hebben verschillende toepassingen, waaronder grensoverschrijdende betalingen, internationale handel, cryptocurrency trading en als een alternatief voor traditionele fiat-valuta’s. Door hun stabiliteit zijn stablecoins ook populair als een manier om cryptocurrency te bewaren zonder blootgesteld te worden aan de volatiliteit van de markt.

Conclusie

Hoewel stablecoins aantrekkelijk zijn vanwege hun stabiliteit, zijn er ook zorgen over de veiligheid en betrouwbaarheid van stablecoin-uitgevers en hun onderliggende reserves. Het is belangrijk voor gebruikers om de uitgever van een stablecoin te onderzoeken voordat je ze gaat gebruiken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!