XRP juridische ontwikkelingen en zijn technische analyse

De prijs van Ripple (XRP) bereikte vandaag $0,61 nadat Bitcoin het niveau van $71.000 testte. De beweging van XRP wordt hoogstwaarschijnlijk beïnvloed door de recente update van de Automatic Market Maker (AMM), ontwikkelingen in de rechtszaak van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple, en verwante juridische kwesties zoals die met Govil en Coinbase.

Belangrijke ontwikkeling voor XRP

De ‘fixAMMOverflowOffer’-update voor XRPLedger is vandaag eerder live gegaan. Deze update heeft de AMM op het hoofdnetwerk opnieuw geactiveerd, wat een belangrijke mijlpaal markeert voor de Blockchain van Ripple. De heractivering van de AMM op het hoofdnetwerk van XRP Ledger is een belangrijke mijlpaal en kan de algehele netwerkprestaties verbeteren door XRPLedger veiliger en efficiënter te laten werken.

Stuart Alderoty, de Chief Legal Officer van Ripple, heeft details gedeeld over een zaak waarin het Tweede Circuit het beroep van de SEC heeft verworpen. De SEC beweert dat Aron Govil misbruik heeft gemaakt van zijn positie als controlerend aandeelhouder om Cemtrex tot verschillende frauduleuze handelingen aan te zetten. Hoewel het toezichthoudende orgaan streeft naar restitutie van verduisterde gelden, heeft het Tweede Circuit het beroep van de SEC afgewezen.

Alderoty is van mening dat het verlies van de SEC te wijten is aan de weigering van het Tweede Circuit om zijn beslissing in de zaak van Govil te heroverwegen. Deze uitspraak impliceert dat de toezichthouder niet het recht heeft om restitutie te eisen van de verkoper als de koper geen financieel verlies lijdt.

De impact van deze zaak op Ripple

Deze gerechtelijke beslissing heeft implicaties voor de zaak van Ripple. De SEC eist meer dan $2 miljard aan boetes van het betalingsverwerkingsbedrijf. Dit omvat sancties voor de verkoop van bedrijfs-XRP en schendingen van effectenwetgeving door het betalingsverwerkingsbedrijf.


Daarom werpt de beslissing in de Govil zaak licht op wat XRP-houders kunnen verwachten van het beroep van de SEC in de Ripple zaak. De pro-Ripple advocaat Bill Morgan heeft commentaar gegeven op de impact van de Govil zaak en de implicaties ervan voor de Ripple zaak. Morgan verklaarde dat er geen conclusies kunnen worden getrokken totdat de samenvatting van Ripple en de tegenargumenten van de SEC openbaar worden gemaakt.

Technische analyse: XRP prijstrends onder $0,62

De prijs van Ripple heeft zich gehandhaafd in een nauwe marge tussen het laagste niveau van $0,5623 op 4 april en het hoogste niveau van $0,6431 op 9 april. De XRP-prijs testte de ondersteuning op $0,60 op vrijdag. Dit niveau wordt beschouwd als een belangrijk psychologisch niveau voor de altcoin, aangezien het als ondersteuning heeft gediend gedurende maart en april 2024.

Als $0,60 succesvol wordt getest, kan dit betekenen dat de XRP-prijs mogelijk het hoogtepunt van 9 april van $0,6431 bereikt. Momenteel wordt XRP geconfronteerd met het weerstandsniveau van $0,6336, waar het de afgelopen twee weken niet doorheen is gebroken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!