Bitcoin prijs daalt, maar analist is nog bullish en belicht pad naar $92.000

Een gerenommeerde cryptocurrency-analist heeft recentelijk op X uitgelegd welk pad Bitcoin (BTC) mogelijk moet volgen om naar een nieuwe recordhoogte van $92.190 te stijgen.

Bitcoin moet deze weerstandsbarrière doorbreken

In een nieuwe thread op X besprak Ali Martinez of de Bitcoin koers zijn top al bereikt heeft. Het enige signaal waar de analist op heeft gewezen dat in de richting van een potentiële top zou kunnen wijzen, is de enorme omvang van de winstnemingen die de markt de laatste tijd heeft gezien.

De analist ging echter verder met stellen dat hij wacht op een nieuwe bevestiging voordat hij kan zeggen of de top bereikt is. Mocht dit echter zo zijn, dan gaf hij aan dat de Bitcoin prijs zou kunnen dalen naar $51,530 of zelfs $42,700! Hij tweette onderstaande grafiek hierbij:

De bovenstaande grafiek toont de Bitcoin UTXO Realized Price Distribution (URPD)-gegevens van Glassnode, die ons vertellen hoeveel munten er voor het laatst zijn gekocht tegen welk prijsniveau.

Over het algemeen is de kostenbasis voor elke belegger een belangrijk niveau, dus het is waarschijnlijk dat er enige reactie zal zijn als deze niveau’s opnieuw worden getest. Deze reactie is het grootst wanneer veel beleggers hun kostenbasis rond hetzelfde niveau hebben.

Wanneer deze hertest van bovenaf plaatsvindt, kunnen de houders reageren door meer te kopen, omdat ze de daling als een dipmogelijkheid kunnen zien. Als zodanig kunnen grote kostenbasiszones onder de huidige prijs steunpunten blijken te zijn.

Positief scenario voor BTC

De analist zegt echter dat als BTC in plaats daarvan het niveau van $66.250 kan doorbreken, wat op dit moment een niveau van grote weerstand is, aangezien deze verlieshouders misschien wanhopig willen uitstappen op hun break-even punt, deze bearish vooruitzichten ongeldig zouden kunnen worden. Hij ging verder met:

“Door boven de $66.250 te stijgen, zal Bitcoin de kracht krijgen om richting $69.150 te gaan. En als deze weerstandsbarrière wordt doorbroken, kan BTC opschuiven naar een nieuw record ooit van $92.190.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!