Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Marktkapitalisatie van memecoins bereikt $56 miljard

Nieuwe gegevens van het marktintelligentieplatform IntoTheBlock tonen aan dat de marktkapitalisatie van memecoins zijn hoogste niveau heeft bereikt sinds 2021. In een nieuw artikel zei Lucas Outumuro, hoofdonderzoeker bij IntoTheBlock, dat de gezamenlijke waarde van meme-assets in het eerste kwartaal van 2024 bijna is verdrievoudigd tot $56 miljard.

“De vraag naar memecoins bereikte dit kwartaal het hoogste niveau sinds 2021. Ondanks de hoge rentetarieven en het uitblijven van ‘stimmy checks’, is de vraag naar ogenschijnlijk nutteloze crypto-activa zeer sterk geweest.

Het is onduidelijk of dit te wijten is aan oververhitting van de economie, of misschien gewoon groeiende financiële nihilisme, maar memecoins zijn de afgelopen maanden het belangrijkste onderwerp geworden in de cryptowereld.”

Volgens het crypto-analysebedrijf zijn enkele van de winnende meme-assets Dogecoin (DOGE), Pepe (PEPE) en Shiba Inu (SHIB). IntoTheBlock merkt op dat DOGE 100% winst heeft behaald in Q1, terwijl SHIB met 2,5x is gestegen en PEPE bijna 5x winst heeft behaald.

De grootste winnaar volgens IntoTheBlock is echter dogwifhat (WIF), een memecoin gebaseerd op Solana (SOL).

“Memecoins hebben het goed gedaan in ecosystemen met lagere kosten, waarbij Solana deze maand meerdere dagen registreerde met hogere handelsvolumes dan Ethereum. Meer dan alleen een hondencoin, is de leidende memecoin op Solana, WIF, trots op een hond met ‘wif a hat’ en een enthousiaste gemeenschap achter zijn jaarlijkse rendementen van 20x.”

Tot slot merkt het bedrijf op dat de rotatie van meme-assets zijn weg heeft gevonden naar Ethereum (ETH) als gevolg van de Dencun-upgrade van vorige maand, waardoor gasvergoedingen zijn verlaagd.

“Recentelijk heeft de meme-hausse zijn weg teruggevonden naar Ethereum, voornamelijk bovenop het Base layer-2-netwerk van Coinbase. Dit is mogelijk gemaakt doordat gasvergoedingen met meer dan 10x zijn gedaald sinds de Dencun-upgrade.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!