Cardano (ADA) -beleggingsproducten trekken $3,7 miljoen aan

Cryptocurrency investeringsproducten die blootstelling bieden aan het smart contract-platform Cardano (ADA), trokken aanzienlijke kapitaalstromen aan van $3,7 miljoen in de afgelopen week. Echter, ze slaagden er niet in gelijke tred te houden met de kapitaalstromen die werden waargenomen bij BTC, ETH en multi-asset beleggingsproducten.

Volgens het recentste rapport van CoinShares over kapitaalstromen in digitale activafondsen, registreerden cryptocurrency beleggingsproducten in de eerste week van het jaar een totaal van $151 miljoen aan kapitaalstromen, waarbij Bitcoin (BTC) de grootste instroom van $113 miljoen genoot. In de afgelopen negen weken merkte het bedrijf op dat Bitcoin 3,2% van zijn totale beheerde activa aan kapitaalstromen toevoegde.

Beleggingsproducten gericht op Ethereum (ETH) ontvingen gedurende dezelfde periode $29,6 miljoen aan kapitaalstromen, terwijl beleggingsproducten die zich richten op meerdere cryptocurrencies $5,4 miljoen aan kapitaalstromen zagen. Wat betreft andere altcoins waren de kapitaalstromen meestal bescheiden, met uitzondering van Cardano en Avalanche (AVAX), die respectievelijk $3,7 miljoen en $2 miljoen aantrokken.

Blockchain-aandelen zijn ook goed van start gegaan in het nieuwe jaar, met $24 miljoen aan kapitaalstromen in de afgelopen week, zoals aangegeven in het rapport. Het is waarschijnlijk dat Bitcoin-gerichte beleggingsproducten het grootste deel van de kapitaalstromen hebben gegenereerd, in anticipatie op de goedkeuring van een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten.

Tegelijkertijd vertoonden Cardano-gerichte producten waarschijnlijk een betere prestatie dan de meeste andere altcoins qua instroom. Dit is te danken aan recente ontwikkelingen, zoals het behouden van de leidende positie in activiteiten voor cryptocurrency-ontwikkeling, zelfs na het overtreffen van de “blockchain van blockchains” Polkadot (DOT) en de publieke pre-productieomgeving Kusama (KSM).

Het gedecentraliseerde financiële (DeFi) ecosysteem van Cardano laat ook een gestage groei zien. Het totale bedrag dat vergrendeld is, is in het afgelopen jaar gestegen van ongeveer $50 miljoen naar meer dan $400 miljoen. Op het moment van schrijven bevindt dit zich op $350 miljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!