De top 10 altcoins op basis van ontwikkelingsactiviteiten

Het on-chain analyseplatform Santiment heeft met zijn nieuwste GitHub-gegevenscompilatie licht geworpen op de ontwikkelingsactiviteit van projecten op de altcoin-markt. De lijst, die de beste altcoins belicht op basis van ontwikkelingsactiviteiten, wordt aangevoerd door Cardano (ADA), gevolgd door Polkadot (DOT) en Kusama (KSM).

Wat is ontwikkelingsactiviteit?

‘Ontwikkelingsactiviteit’ verwijst doorgaans naar de voortgang, groei of evolutie van de software van een altcoin-project gedurende een bepaalde periode. Het softwareontwikkelingsproces bestaat uit drie hoofdcomponenten: codeontwikkeling, softwareontwerp, testen en debuggen.

Codeontwikkeling is waar softwareontwikkelaars softwarecode creëren, testen en verbeteren. Softwareontwerp omvat het plannen van ontwikkelingsprocessen zoals softwarearchitectuur en gebruikersinterfaceontwerp. Testen en debuggen zijn het testen van de software, het identificeren en corrigeren van fouten.

Deze term kan in een brede context worden gebruikt en omvat veel verschillende gebieden. In de zakenwereld wordt het op verschillende gebieden gebruikt, van softwareontwikkeling tot productontwerp, onderzoeksprojecten en bouwactiviteiten.

Volgens investeerders en waarnemers uit de sector is een hoge ontwikkelingsactiviteit van een altcoin een indicator van consistent werk, het bijhouden van innovaties en een hoog langetermijnpotentieel.

Top 10 altcoins op basis van ontwikkelingsactiviteit

Volgens de lijst van Santiment, samengesteld op basis van GitHub-gegevens, worden de topposities ingenomen door Cardano, Polkadot en Kusama. De rest van de lijst wordt aangevuld door Avalanche (AVAX), Internet Computer (ICP), Hedera (HBAR), Cosmos (ATOM), Optimism (OP), Status (SNT) en Chainlink (LINK).

In de wereld van cryptocurrencies wordt algemeen aangenomen dat actieve ontwikkelingsactiviteiten doorgaans verband houden met prijsprestaties. Het feit is dan ook dat het merendeel van deze altcoin-projecten in de top 10 van ontwikkelingsactiviteiten ook tot de top 50 van cryptocurrencies behoort qua marktwaarde.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!