Coinbase voegt Solana-futures toe aan platform

Top crypto-exchange Coinbase heeft een nieuwe notering voor Solana (SOL) aangekondigd. In een tweet maakte Coinbase de aankomende eeuwigdurende noteringen voor Solana en Avalanche bekend: SOL-PERP en AVAX-PERP. Coinbase zal ondersteuning toevoegen voor zowel Solana als Avalanche (AVAX) eeuwigdurende futures-contracten op de Coinbase International Exchange en Coinbase Advanced-platforms.

Volgens de aankondiging zullen de SOL-PERP- en AVAX-PERP-markten worden gelanceerd op of rond 14 november om 16.00 uur UTC, indien aan de liquiditeitsvoorwaarden is voldaan. Coinbase kondigde vorige maand de lancering aan van eeuwigdurende futures voor Coinbase Advanced-gebruikers in in aanmerking komende niet-V.S. rechtsgebieden.

Deze stap maakt de start van eeuwigdurende futures-handel mogelijk op Coinbase Advanced, het platform van de crypto-exchange voor geavanceerde particuliere handelaren. In eerste instantie werden vier eeuwigdurende contracten genoteerd: XRP, BTC, ETH en LTC. Dit aanbod is nu uitgebreid met de aankomende noteringen van SOL- en AVAX-eeuwigdurende futures.

SOL, het inheemse token van Solana, zag een opmerkelijke stijging en ging voor het eerst sinds mei 2022 voorbij de $54. Deze stijging vond plaats te midden van de doorlopende verkoop van SOL-tokens door het failliete vermogen van FTX.

Op september 2023 keurde de Delaware Bankruptcy Court de verkoop goed van de activa van de insolvente exchange, waaronder 55,75 miljoen SOL. Lookonchain, een blockchain-analysebedrijf, meldde dat SOL in de afgelopen week met ongeveer 50% is gestegen. Het merkt op dat wanneer SOL stijgt, FTX SOL verplaatst om te verkopen. In de afgelopen week heeft FTX namelijk 3,96 miljoen SOL ter waarde van $230 miljoen ontgrendeld en in totaal 3,7 miljoen SOL ter waarde van $215 miljoen overgeboekt, waardoor het nog 253.407 SOL ter waarde van $14,75 miljoen overhoudt.

Beleggers zien het minimale effect van de verkopen als een deel van de tokens uit de faillissementsprocedure al ofwel vastgezet of vergrendeld is, vandaar dat SOL steeg. Bovendien is als onderdeel van de FTX-liquidatiestrategie een wekelijks verkoopbeperking van $100 miljoen opgelegd. SOL was in de laatste 24 uur 0,70% lager op $58,67 op het moment van schrijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!