Altcoins weten eindelijk mee te liften op Bitcoin stijging, aldus analist

De cryptocurrency-markt is de afgelopen dagen getuige geweest van een opmerkelijke verschuiving nu altcoins, die de afgelopen maanden achterbleven tegenover Bitcoin (BTC), aanzienlijke winsten beginnen te boeken.

Terwijl de Bitcoin koers een hoogste punt in 18 maanden bereikte en de Ethereum koers voor het eerst sinds april het belangrijkste psychologische niveau van $2.000 overtrof, werden de echte winsten geboekt in de rest van de cryptomarkt: Solana (SOL) won wekelijks 40%, Polygon (MATIC) won 25% en Cardano (ADA) 17% won. Ter vergelijking: BTC en ETH zijn wekelijks respectievelijk met 8% en 15% gestegen.

Rob Ginsberg, analist bij Wolfe Research, merkte op dat de cryptowereld het afgelopen jaar een eenmansshow is geweest die grotendeels werd geleid door Bitcoin, waarbij de koningsmunt de opwaartse trend leidde, terwijl ETH en altcoins moeite hadden om de aandacht te trekken. Dit is echter niet langer het geval, aangezien altcoins de afgelopen twee weken wakker zijn geworden en zich hebben aangesloten bij de rally van Bitcoin.

Beleggers kijken nu of de winsten zullen aanhouden of dat dit slechts een kort moment van risico is. Ginsberg voegde het volgende toe:

“De meeste altcoins bevinden zich in het oversoldgebied en dit maakt deel uit van langetermijntrends, maar een serieus herstel kan niet worden uitgesloten. Veel van de bewegingen zijn parabolisch, dus we zullen in de gaten houden of er een betekenisvollere regimeverandering op komst is of dat ze bezwijken voor overboughtomstandigheden.”

Bitwise Asset Management-analist Ryan Rasmussen verklaarde dat het normaal is dat ETH en altcoins stijgen in perioden waarin de Bitcoin koers stijgt. Hij stelde het als volgt:

“Historisch gezien hebben we Bitcoin zien stijgen, daarna Ethereum en vervolgens altcoins, en dit patroon lijkt zich te herhalen naarmate deze bullmarkt warmer wordt.”

Nikolaos Panigirtzoglou van JPMorgan zei dat de huidige ETF-gedreven rally “behoorlijk overdreven lijkt.” Hij ging ook in op de komende halvering van Bitcoin, die in het voorjaar van 2024 wordt verwacht. Deze is bedoeld om het aanbod van cryptovaluta te verminderen en heeft historisch gezien het begin van de volgende grote bull run in de cryptovaluta aangegeven.

De analist vindt dit bullish argument echter niet overtuigend, omdat de halvering van Bitcoin en de impact ervan voorspelbaar zijn en goed zijn verwerkt in de Bitcoin koers, aldus de analist.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!