Is de nieuwe bullmarkt begonnen? Dit rapport suggereert van wel…

Wederom heeft oktober zijn reputatie als “Uptober” waargemaakt onder crypto-enthousiastelingen, dankzij de indrukwekkende prestaties van Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en diverse andere crypto-activa. Daarnaast meldt het cryptocurrency-asset managementbedrijf Hashdex dat de Nasdaq Crypto Index Europe (NCIE) deze maand met maar liefst 21,6% is gestegen, wat het jaarrendement tot op heden op 84,3% gezet heeft. Ter vergelijking behaalden de Nasdaq 100 en de Euro Stoxx 50 dit jaar respectievelijk rendementen van 31,5% en 7,4%.

De stijging in cryptocurrency-prijzen wordt toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder speculatie over de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten. Maar de vraag die beleggers bezighoudt, is of dit het begin is van de volgende bullmarkt?

Analisten van Hashdex verklaarden in hun rapport dat het bewijs in die richting wijst. De anticipatie voor een spot Bitcoin ETF in de VS is hoog, waarbij velen geloven dat het een kwestie is van “wanneer” in plaats van “of”, aldus de analisten.

Hoewel nauwkeurige prijsvoorspellingen in de cryptomarkt vaak ontwijkend zijn, suggereren de analisten dat gunstige omstandigheden zich beginnen te vormen voor een nieuwe bullmarkt. Zo heeft de SEC onlangs een ontmoeting gehad met een van de aanvragers van een spot Bitcoin ETF, waarbij Hashdex opvalt als het bedrijf dat een aanvraag heeft ingediend die het meest voldoet aan de regelgeving van de SEC.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!