Gerenommeerde auteur deelt zijn veilige havens om de “grootste crash in de geschiedenis” te overleven

In een tijd van mondiale economische onzekerheid is het beheer van beleggingsportefeuilles een cruciaal onderwerp geworden onder beleggers die op zoek zijn naar manieren om door deze periode te navigeren.

In deze zin heeft de auteur van het besteverkopende boek over persoonlijke financiën, ‘Rich Dad Poor Dad’, Robert Kiyosaki, alarm geslagen over wat hij verwacht als de “grootste crash in de geschiedenis”. Ter voorbereiding op deze crash heeft Kiyosaki er bij beleggers op aangedrongen een aanzienlijke verschuiving in hun portefeuilles te overwegen om hun rijkdom te beschermen.

Via een bericht op X (voorheen Twitter) op 29 oktober bekritiseerde Kiyosaki het traditionele beleggingsadvies waarin hij pleitte voor een allocatie van 60% aan obligaties en 40% aan aandelen, wat suggereert dat een dergelijke aanpak de potentiële crash in 2024 misschien niet zal doorstaan.

In dit geval adviseerde Kiyosaki investeerders om hun portefeuilles te herverdelen naar goud, zilver en Bitcoin (BTC). Hij merkte op dat deze activa het potentieel hebben om de dreigende crash te weerstaan. Hij zei het volgende:

“Voor eeuwig en altijd hebben financiële experts het idee gepromoot: Slimme beleggers beleggen in 60/40, 60% obligaties en 40% aandelen. In 2024 zullen 60/40 investeerders de grootste verliezers zijn. Voordat u met het schip ten onder gaat, overweeg dan een verschuiving naar 75% goud, zilver, Bitcoin en 25% vastgoed-/olieaandelen. Deze mix kan ervoor zorgen dat je de grootste crash in de wereldgeschiedenis kunt overleven.”

Kiyosaki is bullish Bitcoin en goud

Eerder voorspelde Kiyosaki dat goud de grens van $2.100 per troy ounce zou doorbreken en zou blijven stijgen, met een voorspelde volgende mijlpaal van $3.700. Op dezelfde manier voorziet hij dat Bitcoin uiteindelijk $135.000 zal bereiken.

Volgens de auteur worden zowel goud als zilver beschouwd als “GOD’s geld”, en in het geval van een crash op de aandelen- en obligatiemarkt zullen hun waarden waarschijnlijk omhoogschieten.

Tegelijkertijd beweert de financiële onderwijzer dat de waarde van goud, zilver en Bitcoin bij de huidige waarderingen een koopje is, en hij moedigt investeerders aan om geld aan deze activa toe te wijzen.

Over het geheel genomen heeft Kiyosaki consequent gepleit voor investeringen in edelmetalen en Bitcoin, terwijl hij scepsis uitte over de duurzaamheid van traditionele financiële producten, waarvan hij beweert dat ze voorbestemd zijn voor een crash.

Kiyosaki heeft eerder een aantal zorgwekkende factoren benadrukt die momenteel van invloed zijn op de economie. Hij is van mening dat hyperinflatie, de mogelijke introductie van een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) en mogelijke onnauwkeurigheden door de Amerikaanse overheid sleutelfactoren zijn waar we op moeten letten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!