Deze altcoin is enorm gegroeid in Q3, volgens Binance Research

Een nieuw rapport van Binance Research beweert dat een Ethereum (ETH)-concurrent de grotere trend op de cryptomarkt negeerde en getuige was van een toename van de activiteit in het derde kwartaal van dit jaar.

Onderzoekers van de belangrijkste mondiale crypto-uitwisseling op basis van handelsvolume merken op dat het smart contractplatform NEAR Protocol (NEAR) kwartaal-op-kwartaal een groei van 120% noteerde in termen van gemiddelde maandelijkse transacties. Het Binance-onderzoek legt het als volgt uit:

“De blockchain-activiteit daalde over het algemeen over het algemeen in het derde kwartaal, met een daling van het aantal transacties bij de meeste blockchains. Ondanks dat NEAR vanuit een lage basis begint, is het gebruik getuige geweest van een toenemend gebruik, gedreven door top-down partnerschappen en grassroots-initiatieven.”

De onderzoekers merken ook op dat NEAR Protocol een toename registreerde in het aantal dagelijks actieve adressen in een kwartaal waar de meeste smart contractplatforms een daling leden. Het project bereikte gemiddeld 650.000 dagelijkse actieve adressen en passeerde in september zowel Ethereum als Solana (SOL) in termen van die maatstaf.

USDC, qua marktkapitalisatie de op één na grootste stablecoin, werd in september op NEAR gelanceerd, wat volgens Binance Research heeft bijgedragen aan de toename van het actieve adres van de protocollen.

NEAR Protocol is gericht op schaalbaarheid en stabiliteit. Het project heeft tot doel ontwikkelaars in staat te stellen tegen lage kosten gedecentraliseerde applicaties te bouwen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!